Új munkatársat keres?

2011. szeptember 14. szerda - 14:56 / Sajtóközlemény
  •  
  • Előfizetés

Október 26-27-én tartja idei állásbörzéjét a Budapesti Corvinus Egyetem. Az országos, integrált, diplomázóknak, friss- és fiatal diplomásoknak szóló rendezvényre várják a munkáltatókat, oktatási-képzési szervezeteket, karriertervezési szolgáltatókat, tanácsadókat, egyéb kiállítókat.

 

Kép: flickr/Meathead Movers
Kép: flickr/Meathead Movers

A "Jövőd Most!" címmel megtartott eseményre a szokásoknak megfelelően most is meghívják az összes hazai felsőoktatási intézmény alap és mesterszakos végzős hallgatóját és diplomásait és a várakozások szerint mint 40 felsőoktatási intézmény legalább 8-10.000 álláskeresője vesz részt a kétnapos eseményen.

A standard szolgáltatások mellett a kapcsolatépítés gyorsabbá és hatékonyabbá tételét segítő újdobnságok is elérhetőek lesznek. A Karrier Bingo nyereményszelvény amit a helyszínen a kiállítás mindkét napján a látogatók körében terjesztenek a szervezők. A Bingo szelvényen a kérdésekre helyesen válaszolók között a Bingón szereplő partnerek által felajánlott ajándékokat sorsolják ki. A játék célja az, hogy a kérdés megválaszolásának érdekében a látogató kapcsolatba kerüljön a kiállítóval.

A RapidRandi nevű program egy olyan interjúztatási forma, ahol egy speciális nyitott interjúterminálon egy céges képviselő és egy potenciális munkavállaló beszélgetnek egymással. Ugyanazon a helyszínen egyszerre több cég és érdeklődő is jelen van, a "pároknak" 10 perc áll rendelkezésre az "ismerkedéshez". Az idő leteltét gongszó jelzi, ami után a cég a következő jelölttel folytathatja az interjúztatást. A "randi" célja, hogy rövid idő alatt kiderülhessen, hogy a jelöltet érdemes-e a kiválasztási folyamat további lépéseibe bevonni. Az újítás lényege, hogy a "mini interjúk" során partnerek olyan jelöltekkel találkozzanak, akik valóban felkészültek és motiváltak az álláskeresésben.

A részletek és a jelentkezés feltételei itt olvashatóak.