Új termékbiztonsági EU-s díj online kereskedőknek

2019. március 20. szerda - 11:10 / piacesprofit.hu
  •    

Termékbiztonsággal kapcsolatos új Európai Uniós díjat vezet be idén az Európai Bizottság melyre a termékbiztonságban élen járó vállalkozások jelentkezhetnek. A kis- és nagyvállalkozások között egyaránt kiosztott díjakra az online értékesítés és a gyermekápolási termékek kategóriájában lehet nevezni.

A szervezők elsősorban olyan cégek nevezését bátorítják, akik a termékbiztonságot helyezik üzleti tevékenységük középpontjába, és ezek figyelembe vétele során az Unióban elvárt követelményeket bőven túl is teljesítik. Azoknak az innovatív és biztonságos termékeknek a gyártóit szeretnék elérni a díjjal, amelyek az elvárhatónál jobban megfelelnek a fogyasztóvédelmi előírásoknak, magasabbra téve ezzel a minőségi lécet az öreg kontinensen – hívta fel a figyelmet cikkében a Kosárérték magazin.

A vállalkozások jelentkezését alapvetően két kategóriában várják:

Online értékesítés: olyan, online értékesítést végző vállalkozások, amelyek különös figyelmet fordítanak az általuk nyújtott termékek biztonságosságára. Bevált gyakorlatokat és eljárásokat keresnek, amelyek sikereket értek el például a veszélyes termékek visszahívásával kapcsolatban vagy a veszélyesség értékesítés előtti észlelésében.

online vásárlás illusztráció

Kép:FreeDigitalPhotos.net

Gyermekápolási termékek: olyan vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek elsődleges prioritásként kezelik a gyermekek biztonságát. Ilyen lehet egy mózeskosár megtervezésének módja, az ügyfelek kreatív módon történő tájékoztatása a kockázatokról, az értékesítés utáni szolgáltatások kiváló minősége vagy termékbiztonsági előírások beépítése az ellátási láncba és a termék életciklusába is.

Mind a két kategóriában ugyanannyi díjat osztanak ki, hatot az online értékesítés kategóriában és hatot a gyermekápolási termékek kategóriában. Három kis-és középvállalkozásnak, valamint három nagyvállalatnak egy-egy arany, ezüst vagy bronz fokozatot ítélnek oda.

A pályázati részvételhez a vállalkozásoknak az Európai Gazdasági Térség 31 országának (a 28 uniós tagállam, valamint Izland, Norvégia és Liechtenstein) egyikében kell bejegyezve lenniük. A díj lehetővé teszi a vállalkozások széles körű elismerését, hírnevének növekedését, valamint lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalkozás az iparág vezetőjeként pozícionálja magát a termékbiztonság tekintetében, további részletekről az EU vonatkozó oldalán lehet tájékozódni, egészen április 7-ig a pályázati határidő lejártáig.

Mit vár el a vásárló egy webáruháztól?
Az e-kereskedelemben nincsenek határok, ez óriási lehetőséget kínál a magyar webáruházaknak, de nem csak nekik! A nagykereskedelmi ellátók elvihetik a nagykereskedelmi piacot. Mi marad nekünk? A PSD2 fellendítheti az e-kereskedelmet? Hogyan használjuk ki előnyösen a fizetési feltételek felgyorsulását?

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek