Új forrásokhoz juthatnak a kistelepülések

2018. november 29. csütörtök - 17:05 / piacesprofit.hu
  •    

Az Invitech idén is meghirdeti innovációs seregszemléjét. Az idei kiírás fókuszában a nonprofit szervezetek innovatív törekvéseinek támogatása áll. Emellett az Invitech egy új kategóriát hirdet meg kistelepülések számára, melyre tavasztól lehet pályázni.

Az infokommunikációs megoldásszállító 2018-ban immár kilencedik alkalommal írja ki a pályázatot. Az alapítás óta közel 700 pályamű érkezett, és összesen 86 projektötletet részesített díjban a zsűri. Nyert már el támogatást a gyalogos közlekedést segítő digitális térkép, az orvosi kezelések utáni otthoni ápoláshoz hasznos applikáció, de a hátrányos helyzetű településeken élők oktatását támogató megoldás is.

Fotó:Förster Tamás/PPArchív

Fotó:Förster Tamás/PPArchív

A civil kategóriában a pályázatokat a fenntarthatóság, az oktatás-nevelés, az egészségügy és az esélyegyenlőség-felzárkóztatás témákban várják 2019. január 11-ig. A kiírás az Invitech honlapján érhető el.

Az InnoMax lépést tart az infokommunikáció folyamatos fejlődésével. Felismerve, hogy a korszerű eszközök és a naprakész tudás átadása elsősorban a nonprofit szervezetek esetében jelenthet komoly előrelépést, az idei évben kiírt kategóriában a civil szféra szereplőire koncentrálunk. Várjuk a nonprofit szervezetek innovatív projektötleteit, amelyeket ezúttal is szakértő zsűri bírál majd el” – fogalmazottDavid Blunck,az Invitech vezérigazgatója.

A legjobb pályaművek kiválasztását közönségszavazás is segíti majd. A tavalyi évben közel száz nevezés érkezett

Újra igényelhető agrártámogatás
Ismét igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás 2018. november 2. és 30. között. A támogatás finanszírozási hátterét a szőlő-bor nemzeti támogatási program biztosítja.

és volt pályázó, aki 2 millió forint összegű támogatást kapott fejlesztéseihez. Az Invitech a pénzügyi támogatás mellett a szakmai konzultáció lehetőségét is felajánlja a nyerteseknek. A pályáztatás során a társaság idén is, immár negyedik alkalommal működik együtt a Magyar Adományozói Fórummal (MAF). A tevékenységét idén megújító MAF az egyik legjelentősebb hazai szakértő szervezet a vállalati társadalmi befektetések területén.

Az Invitech 2019 tavaszán egy külön kategóriát is meghirdet, „Okosfalu programjának” pozitív tapasztalataira építve. Az új kategóriába a kistelepülések fejlesztési elképzeléseit várja a társaság. A díjjal az adott közösségen belül az információcserét segítő, a falvak lakosságmegtartó képességét javító, az ottlakókat és a helyi vállalkozásokat szolgáló fejlesztésekkel lehet pályázni. Az Invitech „Okosfalu díja” hatékonyan segítheti a kistelepülések digitális felzárkóztatását.