Új agrárhitel-konstrukció az MKB-nál

2019. április 04. csütörtök - 06:08 / piacesprofit.hu
  •    

Az MKB Bank az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal (AVHGA) együttműködve új, az eddigieknél kedvezőbb finanszírozású agrárhitel-konstrukciót dolgozott ki, amely 20, 10 és 5 éves futamidőre is igénybe vehető.

Az MKB Agrárpartner programja – a mezőgazdasági finanszírozás szakértőjeként – kiemelt figyelmet fordít a magyar agrárium támogatására és az ezt szolgáló szakmai partnerségek építésére.

Az MKB Bank az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal együttműködésben kidolgozott új agrárhitel-konstrukciója az eddigieknél kedvezőbb finanszírozást nyújt. Az őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók a vállalkozásuk életciklusához és a gazdálkodás szezonalitásához igazítható, személyre szabható finanszírozási lehetőséget kaphatnak.

A finanszírozást – maximum 20 év futamidőre – termőföldvásárlásra, mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó beruházásra, – maximum 10 év futamidőre – fejlesztésre fordíthatják, továbbá – maximum 5 éves futamidővel – akár szabad felhasználású hitelként is igényelhetik. A termőföld és magánszemély készfizető kezessége mellett a hitel további, fő fedezetéül az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása szolgálhat.

Tényleg érdemes azon aggódni, hogy a Pennyben túl olcsó a tej?
Az elmúlt napokban igazi kis vihart kavart, hogy az egyik kiskereskedelmi lánc felháborító módon 14 forinttal olcsóbban adja a szlovák importból származó tejet a magyar termelők által fejt italnál. Bár a kérdés első pillantásra fontosnak tűnik, semmiség ahhoz képest, ami heteken belül a magyar tejtermelőkre vár.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek