Úgy kell gondolkozni, mintha Legot építenénk

2019. január 08. kedd - 12:16 / piacesprofit.hu
  •    

Az Eurostat 2017-es adatai alapján az EU-ban messze az informatikai szektorban jelentik a legnagyobb gondot a betöltetlen álláshelyek. Magyarországon több tízezerre tehető a képzett IT-munkatársak hiánya.  

A fogyasztói igények felerősödése kikényszeríti a vállalati és államigazgatási rendszerek digitális transzformációját, ezért a digitalizáció a versenyszféra és az államigazgatás minden területén és folyamatában jelen van, ami tovább növeli a vállalatokra és az informatikai vezetőkre nehezedő nyomást.

Kép:Pixabay

Kép:Pixabay

A low code megoldások elterjedése azonban enyhítheti a jól képzett szakemberek hiányát, és ezzel a megnövekedett üzleti igény és erőforráshiány okozta „olló” bezárását – az Oriana Hungary operatív igazgatója szerint.

A módszer lehetővé teszi a gyorsabb és megbízhatóbb fejlesztést azáltal, hogy már meglévő

Jövőre sem lesz elég szakember
A vállalatok által várt ütemnél valamivel gyorsabban emelkedtek a bérek 2018-ban, és 2019-re is csak kis mértékben enyhül a bérnyomás. Ez derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara friss bérezési felméréséből. Továbbra is komoly szakemberhiánnyal néznek szembe a cégek.

eszközkészletével könnyebben építhetők fel az alkalmazások. A platformok támogatják a vállalatok digitális átalakulását, ezért a piac növekedését a Forrester Research 2016-2022 között 45%-ra teszi.

Az IT motorja kell, hogy legyen a cégek fejlődésének, növekedésének és hatékonyságnövelésének. A gyorsan keletkező és változó igények miatt azonban mire egy fejlesztési folyamat véget ér, sok esetben már másra van szüksége a cégnek. Az üzleti alkalmazások feladata ezért az, hogy könnyen és hatékonyan támogassák a napi szinten keletkező újabb és újabb igényeket. 

Képletesen fogalmazva tehát az üzleti megoldások Legoja szeretnénk lenni – mutatott rá a low code megoldás lehetőségeire Biber Attila.

 

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek