Tovább szigorít a Ryanair

2018. január 12. péntek - 17:08 / piacesprofit.hu
  •    

Hétfőtől, vagyis 2018. január 15-től lépteti életbe a Ryanair a kézipoggyászokra vonatkozó új, szigorúbb szabályzatát. A változást eredetileg már 2017. november 1-től érvényesíteni akarta a low-cost légitársaság, azonban végül ezt január közepére halasztották.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Ryanair szeptember elején jelentette be, hogy szigorítja a fedélzetre vihető kézipoggyászokra vonatkozó szabályzatát, ugyanakkor 15 kg-ról 20-ra emeli a feladható poggyászok súlykorlátját, és párhuzamosan csökkenti a poggyászfeladás díját – írja az Airportal a légitársaságra hivatkozva.

Kép: tripadvisor

Kép: tripadvisor

A sztenderd kategóriájú feladott poggyászért 35 euró helyett csak 25 eurót kér a cég az utasoktól. Ezek a változások már szeptember 6-tól élnek.

A Ryanair eredetileg novembertől vezette volna be, hogy

csak az elsőbbségi beszállítás szolgáltatással rendelkező (beleértve a Plus, Flexi Plus & Family Plus opciót megvásárló) utasok vihetnek fel két darab kézipoggyászt a Ryanair járatok fedélzetére. A többi utas csak egy darab kézipoggyászt vihet fel.

Akinél két kézicsomag van (pl. egy gurulós kis bőrönd és egy laptoptáska, vagy retikül), a nagyobb csomagot a beszállítókapunál le kell adnia a személyzetnek. Az ilyen csomagokat a légitársaság külön díj felszámítása nélkül szállítja a repülőgépek rakterében.

Az utolsókból a repülőgépen sem lesznek elsők
A British Airways új, csoportos beszállítási rendszert vezet be december 12-ével az összes járatán, így az utasok a jegyár alapján szállhatnak majd be: a legolcsóbb jeggyel utazók foglalhatnak helyet utolsóként.

Az új szabályokkal a Ryanair arra szeretné ösztönözni utasait, hogy kevesebb kézipoggyásszal utazzanak, inkább adják fel a csomagjaikat, mert ezzel szerintük csökkenthető a járatok késése.

A halasztásról feltehetően a Ryanairnél fellépett pilótahiány és elrontott szabadságtervezés miatti járattörlések következtében kialakult botrány után volt kénytelen dönteni a cég, bár hivatalosan azt kommunikálták, hogy az utasoknak több időt kívánnak hagyni az új szabályok tanulmányozására.

 

Költségkímélés
Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor