Állami támogatással fejlődhet a vidéki turizmus

2018. január 15. hétfő - 10:15 / piacesprofit.hu
  •    

A nagy érdeklődésre tekintettel a panziók két hónappal tovább, 2018. március 14-ig nyújthatják be igényüket szálláshelyek fejlesztésére. Országszerte magasabb minőségű szolgáltatásokat, megújult, korszerű környezetet eredményezhet a panziók tekintetében a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció.

A kiírás keretében a fővároson kívüli szálláshelyek tulajdonosai vagy üzemeltetői nyújthatnak be támogatási igényt legfeljebb 60 millió forintra.

A felhívás kizárólag már üzemelő szálláshely számára pályázható.turizmus_válságban

A vissza nem térítendő támogatásra az igényeket 2018. március 14-ig lehet benyújtani, kizárólag elektronikus úton, a https://eptk.fair.gov.hu weboldalon keresztül.

A 2018. január 15-i, valamint a 2018. március 14-i szakaszhatárig benyújtott pályázatok együttesen kerülnek elbírálásra.

Attrakciók kellenek
Minden eddiginél jobb évet zárhat a magyar turizmus, akár a vendégéjszakák számát, akár az árbevételt tekintjük, azonban már most komoly gond van az ágazatban: szakmánként több ezer munkavállaló hiányzik.

A vissza nem térítendő támogatás maximális intenzitása 70 százalék, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Fejlesztési Bank együttműködésének köszönhetően az önerő egy részének biztosításához a pályázók számára elérhető az MFB kedvezményes kamatozású hitelterméke, melyet kifejezetten ehhez a programhoz fejlesztettek ki.

A pályázatok alapvető célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található kereskedelmi szálláshelyek általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, indokolt esetben kapacitásának bővítése, kapacitáskihasználtságának javítása, a szálláshely működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése a Balaton, valamint a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségekben.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek