Tovább küzd az OKSZ a kasszatámogatásért

2014. június 03. kedd - 06:40 / piacesprofit.hu
  •    

Egyedi elbírálást kér a kasszatámogatás megítéléséhez az új kormánytól az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ). A károsultakat összefogó ÉRVEK egyesület szerint a kormány nem vette figyelembe a gyártási kapacitást. A Nemzetgazdasági Minisztérium többször is leszögezte, hogy az április 30-i határidőt nem hosszabbítják meg.

Kép:FreeDigitalPhotos.net/1shots

Továbbra is egyedi elbírálást szorgalmaz az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára. Vámos György szerint 20-30 ezer között lehet azoknak a pénztárgépcserére kötelezetteknek a száma, akik betartottak minden szabályt és megtettek minden elvárhatót a gép átvételéért, mégsem kapták meg az előírt határidőig.

Az online pénztárgépeket főszabály szerint legkésőbb január 31-ig kellett üzembe helyezni ahhoz, hogy a kasszacsere költségeit csökkenteni lehessen az 50 ezer forintos állami támogatással. Ezt a határidőt február 28-ig meghosszabbította a kormány azoknak, akik betartották a határidőket. Április 30-ig kaptak haladékot a visszavont engedélyű pénztárgépeket rendelők, és az előlegekkel eltűnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfelei. A Nemzetgazdasági Minisztérium több nyilatkozatában is leszögezte, hogy az április 30-i határidőt nem hosszabbítják meg.

Az állami támogatás határidejének módosítása helyett az OKSZ megoldásnak tartaná azt is, ha az adóhatóságnak lenne lehetősége egyéni kérelmek elbírálására azok esetében, akik önhibájukon kívül estek el a támogatástól – hangsúlyozta a főtitkár. Vámos György szerint az adóhatóság minden információhoz hozzájut, ami alapján az ilyen méltányossági kérelmeket el tudná bírálni. Az OKSZ nem adja fel, az újonnan megalakuló kormánynak ismét benyújtják majd javaslataikat – írja az onlinekassza.hu.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek