Törölte a Lidl a szexista viccelődést

2019. február 05. kedd - 16:10 / piacesprofit.hu
  •    

Vitatható sikerű reklám-tréfa került a németországi Lidl Facebook-oldalára. A képen kerek, lyukas fánk volt látható, a felirat: „A lyuk az lyuk.”

A sajátos üzenetet nehezen lehetett félreérteni: lényeg a szex, mindegy, hogy kivel. A Lidl portáljára záporozni is kezdtek a tiltakozások a szexista reklám miatt, elsősorban nőktől. Volt, aki a kép tervezőjének szellemi képességeit vonta kétségbe, mások közölték, hogy nem vásárolnak többet olyan bolthálózatban, amely ennyire gátlástalan.Lidl loch

Áradtak a Gif-ek is, de miután a Lidlnél összegeztek, sajátos kép alakult ki: mintegy 300 tiltakozó, szomorkodó reakció mellett 2.000 olyan érkezett, amelyek küldőinek tetszett a reklám, viccesnek találták.

A férfiak tényleg disznók, avagy a lenge öltözék neuromarketingje
A hiányos öltözékű nők képét évszázadok, sőt évezredek óta használják a termékek eladásában. Egy vonzó embertársunk mosolygó képe több százalékpontot is javíthat egy-egy termék, akár még egy hitel értékesítési mutatóin. Vajon ha többet is mutatunk, az többet ér?

A Lidl ezután törölte ugyan a vitatott alkotást, majd az alábbi üzenetet küldte: „Nyilvánvaló, hogy szórakoztatni akartunk benneteket és amint a visszajelzések többsége mutatta, ez sikerült is. A szórakoztatásnak azonban nem szabad sértenie senkit, ezért elnézést kérünk.”

(Forrás: rtl.de)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor