Több ezer pénztár nélküli boltot nyitna az Amazon

2018. szeptember 30. vasárnap - 18:00 / piacesprofit.hu
  •    

2021-ig akár 3000, pénztáros nélküli üzletet nyitna az Egyesült Államokban az Amazon. Az ilyen boltok a szupermarketek és a gyorséttermek számára is veszélyt jelentenek.

Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatójának tervei szerint több amerikai nagyvárosban nyitnának kisebb üzleteket, ahol részben háztartási áruk kis választékából, részben friss, kész ételekből választhatnak a vásárlók.

Ez lehet a kiskereskedelem jövője
Nincs pénztáros, a vonalkódot mobillal olvassuk le, fizetni akár arccal is lehet – az Alibaba a közelmúltban számos futurisztikus, szinte teljesen automatizált boltot indított Kínában.

A Bloombergnek nyilatkozó szakértők szerint főleg az olyan gyorsétteremláncoknak jelentenének konkurenciát ezek az üzletek, mint a Subway. Bár az ételek ára (annak ellenére, hogy nem lenne pénztáros) elvileg magasabb lenne, mint az átlagos gyorséttermekben, Jeff Bezos úgy véli, a gyorsaság miatt sokan hajlandók lesznek ezt a megoldást választani.

Az Amazon tavalyelőtt már megnyitott három pénztáros nélküli üzletet Seattle-ben, amelyekben már kaphatók készételek (saláták, szendvicsek), igaz, csak kis választékban. A boltokba csak az Amazon mobilalkalmazásával lehet belépni, viszont a fizetésnél nem kell sorban állni a pénztárnál: kilépéskor az ajtóknál elhelyezett leolvasó érzékeli, milyen termékeket vettünk, és azok árát automatikusan ráterheli az Amazon-fiókra.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.