Tényleg többet dolgozunk, ha otthon lehetünk

2016. szeptember 09. péntek - 15:10 / piacesprofit.hu
  •    

Kevesebb megszakítás, rövidebb ideig tartó figyelemelvonás, hosszabb egybefüggő munkaszakaszok – egyszóval valóban nyugodtabb a munkavégzés távmunkában, támasztja alá a Magyar Távmunka Szövetség munkavégzési szokásokat vizsgáló friss kutatása.

A Magyar Távmunka Szövetség 2016 júniusában indított vezetői, fejlesztői, ügyfélkapcsolati és marketing munkakörök elemzésével, 39 munkavállaló bevonásával végzett kutatásából kiderül, hogy mintegy harmadával (34%-al) csökkenthető a munkavégzés megszakításának mértéke (azaz a „munkatöredezettségi mutató”) távmunkában. A legnagyobb csökkenés a marketing (58%) és a vezetői (44%) munkakör esetén volt kimutatható.

Munkatöredezettségi mutató

Az egybefüggő, megszakítás nélküli munkaszakaszok hossza szinte duplájára (54%) emelkedett távmunkában, ahol a marketing (91%) és a fejlesztői munkakör (55%) dominált. Jelentős eltérés mutatkozott a munkamegszakítások hosszában: míg az irodában átlag 27 perc volt az az idő, amit nem konkrét munkavégzésre fordítottak a munkavállalók, ez távmunkában 16 percre csökkent. A távmunkában végzett nyugodtabb munkavégzést támasztja alá az a kutatási eredmény is, hogy míg az irodában átlagosan 1:15 percenként szakad meg a munka, távmunkában ez 6 perccel ritkábban fordul elő.

Az kidolgozott módszertannal a kutatáshoz csatlakozó cégek saját maguk is felmérhetik és számszerűen láthatják, hogy az egyes munkakörökben mennyivel növelheti a vállalati hatékonyságot a távmunka bevezetése.

Az ingyenes elemzést biztosító kutatásban való részvételre a www.tavmunka.org oldalon lehet regisztrálni.

Így fog jól működni az otthoni munka
Sokaknak üdítő alternatívát jelentene a lehetőség, hogy otthonról dolgozhassanak, de csak akkor, ha sikeresen elválasztják a munkát a magánélettől. A Profession.hu Répáczki Rita munkapszichológus segítségével összeszedte, hogyan maradhat gördülékeny a munkatársakkal való kapcsolattartás és hatékony a feladatmegoldás az otthonról történő munkavégzés, vagy távmunka esetén.