Bécs a tenyerén hordja a külföldi startupokat

2018. január 30. kedd - 06:09 / piacesprofit.hu
  •    

A Wirtschaftsagentur Wien (Bécsi Gazdasági Ügynökség) újra Bécsbe invitálja a leginnovatívabb nemzetközi startupokat. A Start-up Package szolgáltatást elnyerő nemzetközi startupok két hónapig ingyenesen tesztelhetik magukat a bécsi gazdasági környezetben. Az idei startup csomagra még 2018. január 31-ig lehet jelentkezni.

A Bécsi Gazdasági Ügynökség 2015-ben indította el támogatási programját, melyre nemzetközi startupok pályázhatnak. Aki elnyeri a támogatást, két hónapra Bécsbe mehet, hogy körülnézzen a bécsi startup környezetben, valamint coachingokon vehet részt és a 32 co-working iroda egyikében dolgozhat.

bécs

Kép: Pixabay

A program számtalan más ingyenes szolgáltatással várja a startupokat: a csomag tartalmazza az útiköltséget, a szállást, egy 10 órás coachingot 2.000 euró értékben, jegyeket a Pioneers fesztiválra, közösségi munkahelyet és terjeszkedési tanácsadást. Nem mellékes, hogy a szerencsés nyertesek értékes kapcsolatokat alakíthatnak ki és beilleszkedhetnek a bécsi startup környezetbe.

A hazai startup-szcéna az egyik legaktívabb a régióban
Az Ausztriától keletre elterülő régióban hazánk rendelkezik az egyik legaktívabb startup ökoszisztémával és nagyszámú potenciális befektetési célpont közül válogathatnak a befektetők.

A program olyannyira sikeres, hogy az elmúlt két évben a benyújtott pályázatok száma megsokszorozódottt: míg 2015-ben 40, addig idén már 230 vállalkozás adta be jelentkezését összesen 73 országból. Magyarországról eddig 15 projekttel pályáztak a startup csomagra. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Gazdasági Ügynökség idén megduplázta a helyek számát, így 2018-ban már összesen 20 startup látogathat majd el Bécsbe a programnak köszönhetően.

A széles körben könnyen hozzáférhető támogatással Bécs az igazán izgalmas projekteket akarja a városba csábítani. “A startup vállalatok kicsit több, mint 2 év alatt átlagosan 7,5 munkahelyet teremtenek. Ez fontos tényező a cégek székhelyére nézve. Ha sikerül a nemzetközi startupokat meggyőznünk arról, hogy Bécs ideális környezet vállalkozásaik számára, akkor abból mindkét oldal csak profitálhat” – magyarázza Renate Brauner, gazdaságért felelős városi tanácsnok. (eurocommpr.at)

 

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek