Támogatás járhat a fizetésemeléshez

2016. november 17. csütörtök - 09:45 / piacesprofit.hu
  •    

Kompenzálhatja a kormány az alacsony jövedelmezőség mellett működő vállalkozókat, a minimálbér-emeléshez kötődő támogatást a tervek szerint két évig érhetik el a feltételeknek megfelelő cégek.

egy kéz pénzt tesz egy másikba

Kép:Pixabay

A minimálbér-emelést kompenzáló támogatást kaphatnak jövőre a nehéz helyzetben lévő cégek az államtól. A tervek szerint kibővítenék a munkahelyvédelmi akciótervet, így az igazoltan alacsony jövedelmezőségű vállalkozásoknak két évig járna a támogatás – írta a Magyar Idők. A napilap szerint erről Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára beszélt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara keddi, élelmiszeriparról szóló fórumán.

Felidézte, a kormány tervei szerint jövőre 15 százalékkal emelkedhet a minimálbér, az ajánlott bérminimum összege pedig 25 százalékkal bővülhet, amit a következő évben újabb 8, illetve 12 százalékos béremelés követ majd. Mindezt jövőre 4 százalékos, 2018-ban pedig egy 2 százalékos járulékcsökkentés egészíti ki, ami a vállalkozók terheinek csökkentését segíti.

Járulékcsökkentés: ennyivel több marad a zsebünkben jövőre
Tizenöt százalékkal emelkedne jövőre a minimálbér, huszonöt százalékkal a garantált bérminimum, míg a munkáltatói járulékok négy százalékkal csökkennének – ezt az ajánlatot tette le a kormány a munkáltatók és a munkavállalók asztalára.

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek