Tagadja a Johnson és Johnson, hogy egyes termékei rákot okoznak

2018. július 13. péntek - 18:07 / piacesprofit.hu
  •    

Rákkeltő anyag kozmetikai szerekben való alkalmazásáért 4.7 mrd. dolláros kártérítésre ítélte a Johnson és Johnson amerikai óriásvállalatot St. Louis város esküdtszéke. A cég tagadja a vádat és fellebbez.

Az esküdtszék 550 millió dolláros kártérítést ítélt meg 22 petefészekrákban megbetegedett nőnek, akik a vád szerint a cég által forgalmazott, azbesztet tartalmazó babapúder és más készítmények használata miatt lettek rákosak.

napidoktor.hu

napidoktor.hu

A vállalatnak a kártérítés mellett 4.1 milliárdos bírságot is kell fizetnie. Az esküdtszék megalapozottnak találta a vádat, hogy a cég már a hetvenes évek óta tudott a készítményeiben használt azbeszt káros hatásáról, de nem figyelmeztette erről a termék vásárlóit.

Nem kell félni a termékvisszahívástól
Nyilvános felületet hozna létre a Nébih a termékvisszahívásokkal kapcsolatos tájékoztatásra. Az emberek többsége szerint a gyártó és a hatóság közös felelőssége a rossz minőségű termékek visszavétele.

Az ügyben összesen 9.000 keresetet indítottak, ezekről most összevontan döntött a bíróság.

A Johnson és Johnson ellen már nem kevés hasonló per indult, amelyek egy részénél a kártérítési igényeket elutasították, más ügyek még folyamatban vannak. A vállalat e perben minden vádat tagadott és fellebbezést jelentett be.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor