Sztárokkal és sorozatokkal erősít az Apple

2019. március 21. csütörtök - 20:07 / piacesprofit.hu
  •    

Március 25-én jelenti be új streaming szolgáltatásait az Apple. A mobilok és számítógépek csökkenő forgalma tükrében az óriáscég a szórakoztató iparban keres új utakat és bevételeket.

A film – és színházi világ sok jelese is ott lesz ezen a napon Cupertinóban, amikor Tim Cook, az Apple főnöke bejelenti a technológiai cég számára forradalmi változásokat jelentő újdonságokat.

Az Apple új székháza Kép: apple.com

Az Apple székháza Cupertinóban
Kép: apple.com

Az Apple, amely az új üzletág megteremtésére a Sony két volt vezető szakemberét szerződtette, 2017 óta dolgozik egy milliárd dolláros (azóta már túllépett) költségvetéssel azon, hogy tv-sorozatok, filmek gyártásával és sugárzásával felvegye a versenyt a nagyokkal: a Netflixszel, az Amazonnal, a HBO-val és társaikkal.

A méretekre jellemző, hogy a Netflix például 2018-ban legalább 8 milliárd dollárt költött új

A Spotify belemarkolt a tortába, az Apple a morzsákat szedegeti
Éleződik a verseny a streaming szolgáltatások piacán: a Spotify most az Európai Uniónál tett panaszt az Apple miatt, mert az 30 százalékot kér, ha az ő készüléke révén köt üzletet a versenytárs.

tartalmakra, és hasonló nagyságrendben dolgoznak a többiek, az említettek mellett a Warner Media és a Walt Disney Company.

Jóllehet az Apple egyelőre hallgat a részletekről, bennfentesektől lehet tudni, hogy öt tv-sorozatot már leforgattak, további hat befejezés előtt áll, és jövőre emelik a produkciók számát. A műsorok a kaliforniai Culver Cityben, az amerikai filmgyártás történelmi központjában készülnek, és a munkához egy sor elsőrangú színészt és rendezőt nyertek meg, köztük például Jennifer Anistont, Ophra Winfreyt és Steven Spielberget.

Tim Cook várhatóan bejelenti majd az Apple News szolgáltatást is: az havi 10 dolláros előfizetésért vezető lapokhoz enged internetes hozzáférést.

(Forrás: The New York Times)