Szponzoráció másképp

2015. július 21. kedd - 09:10 / piacesprofit.hu
  •    

Újfajta sportszponzoráció van születőben, amely abból áll, hogy a sportolók támogatásával párhuzamosan a cég valamilyen egyéb kedvezményt/támogatást is felajánl a közönsége számára.

Kép:PP archív

“Nagy a különbség a támogatás és a szponzoráció között. Míg a támogatás „csupán” egy odaajándékozott összeg, addig a szponzorációért cserébe a cég is kap reklámértéket, megjelenést, és építheti vele a saját brand-jét. De mi még ehhez képest is egy újfajta szponzorációt gondoltunk ki, amellyel nem csupán a sportoló és a cég nyer, hanem mindenki más is: igazi win-win üzlet.” – mondja Kulcsár Tibor, a Kulcs-Soft elnök vezérigazgatója.

Mit nyer a sportoló, és mit nyer a támogató ezáltal?

A sportolóért még többen izgulnak majd a versenyeken, a támogató pedig eljut új vásárlókhoz. Persze a kiváló termék/szolgáltatás alapvető fontosságú, mert ellenkező esetben csak a cég rossz hírét vinné tovább a sok új vevő. És arra is figyelnünk kell, hogy logisztikailag felkészülten várjuk a sok új érdeklődőt, vásárlót: meg tudjuk válaszolni kérdéseiket, gyorsan és maradéktalanul ki tudjuk szolgálni őket.

Szponzoráció vagy támogatás? Reklámadónál nem mindegy!
Szponzoráció esetén egy megrendelésről van szó, ahol a pénzért szerződésben lefektetett elvárásokat támaszt a megrendelő (például a logója elhelyezését). A támogatás estében viszont csak pénzt ad át – ez pedig nem reklámadó köteles. Akkor sem, ha egyébként kiteszi a támogató logóját az, aki a támogatást kapta.