Szingapúr lehet a keleti nyitás újabb célpontja

2013. november 13. szerda - 17:07 / piacesprofit.hu
  •    

Budapest - Szingapúri – magyar üzletember találkozót szervezett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Singapore Business Mission, Tony Tan Keng Yam szingapúri elnök hivatalos magyarországi látogatásához kapcsolódóan.

A találkozón Szingapúrt Vivian Balakrisnan, környezetvédelmi és vízgazdálkodási miniszter valamint a Szingapúri Üzleti Szövetség elöljárói, hazánkat Szatmáry Kristóf, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és Bilek Péter, a HITA kormányzati kapcsolatokért felelős elnökhelyettese képviselte. Az eseményen 14 szingapúri, valamint több mint 100 magyar vállalat elöljárója vett részt, hogy a keleti nyitás stratégiájának jegyében minél több üzleti kapcsolat létrehozását kezdhessék meg.

A magyar-szingapúri kereskedelem nagyobb részét multinacionális cégek házon belüli forgalma adja, de számos közepes méretű magyar vállalkozás is keres ott partnert – mondta Szatmáry Kristóf.

A szerdai napon megrendezett szingapúri – magyar üzletember találkozó részvevőinek célja, hogy a már Magyarországon jelenlévő szingapúri beruházók, úgy mint az elektronikai iparban tevékenykedő Flextronics, – amely 6300 főnek ad munkát hazánkban -, valamint a kisebb, de csaknem félszáz embert foglalkozató, fémiparban érdekelt Patek Precision Kft. mellett, még több szingapúri cég számára tegyék vonzóvá a magyarországi befektetések  lehetőségét, valamint bemutassák az ázsiai városállam kínálta potenciális exportlehetőségeket.

Bilek Péter a HITA kormányzati kapcsolatokért felelős elnökhelyettese nyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a gazdasági kormányzat célja a keleti nyitás stratégiájának keretében a dinamikusan fejlődő ázsiai piacokkal való együttműködés erősítése. Az elnökhelyettes elmondta, hogy Magyarország remek geográfiai elhelyezkedésének és kiváló logisztikai adottságainak köszönhetően kapu lehet a szingapúri cégek számára európai kapcsolataik fejlesztéséhez.

Beszállítónak lenni nem könnyű, de a legjobb piacszerzési mód
Mind a szabályozási környezet, mind az igénybe vehető támogatások tekintetében kifejezetten kkv-barátnak mondható a hazai gazdaság, piac hiányában azonban ez mit sem ér. A kis- és közepes méretű vállalkozások számára továbbra is a multinacionális vállalatokkal kialakított beszállítói kapcsolat az egyik legelőnyösebb piacszerzési alternatíva, ezt azonban sem megszerezni, sem megtartani nem könnyű.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor