Szép-kártya: dinamikusan bővül a felhasználók és elfogadóhelyek száma

2013. január 29. kedd - 08:28 / piacesprofit.hu
  •    

Több mint 11 500 elfogadóhelyen használhatják az MKB SZÉP Kártyát birtokosaik, akiknek száma január végére meghaladta a 100 ezret. A felhasználási lehetőségek kibővülése főként a szabadidős költések megugrásában mutatkozhat meg az idén.

Százezer fölé emelkedett 2013 januárjának utolsó napjaira az MKB SZÉP Kártyát használók száma, akik több mint 4200 munkáltatótól kapnak ebben a formában béren kívüli juttatást.

A megoldás egyre kedveltebb a béren kívüli juttatások körében. Lehoczky László, az MKB SZÉP Kártyát kibocsátó MKB Egészségpénztárt és Nyugdíjpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója szerint ennek legfőbb oka a folyamatosan szélesedő elfogadói hálózat: több mint 11 500 ezer elfogadóhelyet működtet az MKB-val idáig szerződött 9400 szolgáltató, amelyek tábora – egy jól működő, olcsó, könnyen kezelhető rendszerről lévén szó – napról napra gyarapszik.

A kártya népszerűségének másik oka praktikussága: a számlán landoló összegek azonnal felhasználhatóak, az aktuális számlainformációk pedig bármikor elérhetőek, lekérdezhetőek. Az MKB SZÉP Kártyákra 2012-ben több mint 10 milliárd forintot utaltak a munkáltatók. Az összeg meghatározó része, 59 százaléka a vendéglátás alszámlákon jelentkezett, negyede ment a szálláshely alszámlára, 16 százaléka pedig a szabadidőre.

A legkedveltebb cafeteria elemek
A 2013-as cafeteria toplistát az egy évvel ezelőtt bevezetett Étkezési Erzsébet-utalvány és a SZÉP Kártya különböző alszámlái vezetik a DEVISE Hungary és a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. kutatása szerint. A munkáltatók többsége a dolgozók étkezését, pihenését, egészségmegőrzését és rekreációját támogatja a béren kívüli juttatásokkal.

Hasonlóan alakultak az arányok a felhasználási oldalon: a múlt év egészében MKB SZÉP Kártyával összesen kifizetett 6,7 milliárd forint 64 százalékát vendéglátásra, 23 százalékát szálláshelyre, 13 százalékát pedig szabadidőre fordították a kártyabirtokosok.

Lehoczky László 2013-ban leginkább a szabadidős felhasználásban számít jelentős, az idei évtől hatályos változások – főként a sportolási lehetőségek kiterjesztése – által vezérelt forgalombővülésre.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek