Startupokkal erősít a nemzetközi nagyvállalat

2018. november 27. kedd - 15:40 / piacesprofit.hu
  •    

Egy cseh és egy német startup már biztosan készülhet az együttműködésre a Knorr-Bremse Rail Systems Budapesttel. A világ legnagyobb vasúti fékrendszereket fejlesztő és gyártó vállalata erős HR-hátszelet is remél a Design Terminallal közös programtól.

Átláthatóbb folyamatok, csökkenő adminisztrációs terhek, hatékonyabb csapatmunka, gyorsabb és pontosabb információáramlás – a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest olyan nemzetközi startupok bevonását kérte a széles nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező Design Terminaltól, amelyek szolgáltatásaikkal sokat tehetnek hozzá a munkahelyi légkör és a belső kommunikáció fejlesztéséhez.

Kép: Design Terminal

Kép: Design Terminal

A kooperáció most fordult termőre a startupok és a nagyvállalatok között mentorként közvetítő szervezettel: indulhatnak az első projektek annak tesztelésére, hogy a banki és a szolgáltató szektorban már bizonyított startupok mire képesek a gyártás és fejlesztés területén.

A Design Terminal felhívására 82 nemzetközi pályázó jelentkezett, amelyek közül végül 10 startup kapott lehetőséget, hogy részt vegyen az Innovation Bootcampen. A háromnapos rendezvényen a Design Terminal mentoraival és a Knorr-Bremse Budapest munkatársaival ötleteltek a csapatok, amelyek közül magyar, cseh, német, francia, osztrák és brit gárda jutott be a legjobbak közé immáron az ügyfélre szabott ajánlataikkal.

A győztesek közül három startuppal már biztosan együttműködik a Knorr-Bremse egy legalább féléves pilotprojekt

Az értékesítésben is látványos eredményeket ér el a mesterséges intelligencia
Az emberi munkaerő túl drága ahhoz, hogy ebben a zajos, kommunikációban gazdag világban minden leadet validáljon egy munkavállaló. Egyre inkább a mesterséges intelligencia fogja átvenni az üzleti döntéshozatal előkészítését, nemcsak a cégvezetői szinten.

keretében. A cseh Feedyou chatbotja nem csupán az első munkanap (onboarding) viszontagságain képes segíteni, hanem a bevett toborzási folyamatokat, a munkáltatói márkaépítést is megkönnyíti. A más információs rendszerekkel egyszerűen összekapcsolható, Messenger, Skype, Slack és Telegram felületen egyaránt elérhető szolgáltatás gyakori HR-es kérdések megválaszolására vagy akár munkatársak tréningezésére is bevethető.

Szeretnénk megőrizni rugalmasságunkat és a döntéshozatali mechanizmusok gyorsaságát a startupoktól érkező impulzusokkal, amelyek arra is alkalmasak, hogy eredményesen különböztethessük meg magunkat más nagyvállalatoktól, még vonzóbbá váljunk a munkaerőpiacon, és saját tehetségeink megtartását is támogassuk” – fogalmazott Sávos András, a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest ügyvezetője.

A cél az, hogy az innovatív ötletek valós, kiértékelhető projektekké váljanak, amelyekben megjelennek a vállalat szabad globális erőforrásai és nemzetközi tudásanyaga. 

Bár a most kiválasztott startupokkal fél- és egyéves projektekben gondolkodnak, Sávos András nem zárta ki az ennél is hosszabb távú közös termékfejlesztés lehetőségét sem.