Sosem látott kedvezmények

2015. december 16. szerda - 08:15 / piacesprofit.hu
  •    

Januártól a vállalkozások minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel juthatnak a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeihez, többek között megemelték a Széchenyi Kártya Program egyes hitelkonstrukcióihoz nyújtott kamat- és kezességi díjtámogatás mértékét.

szechenyi_forint

Kép:PP archív

A Széchenyi Kártya Programban 2016. január 1-jétől újabb kedvező változások lépnek életbe. A kormány a konstrukciók feltételrendszerét és kondícióit még kedvezőbbé tette azzal, hogy megemelte a Széchenyi Kártya Program egyes hitelkonstrukcióihoz nyújtott kamat- és kezességi díjtámogatás mértékét.

A 2016. január 1-jétől megkötött hitelszerződésekre vonatkozó kedvező változások a Program következő elemeit érintik:

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel esetén már a teljes hitelösszegre jár a kezességi díjtámogatás (nemcsak az eddigi 25 millió forintig).
  • Széchenyi Forgóeszközhitel esetén a kamattámogatás mértéke az eddigi 2%-ról 3 %-ra emelkedik.
  • Széchenyi Beruházási, Önerő Kiegészítő és Támogatást Megelőlegező Hitelek esetén az 5%-os mértékű kamattámogatást és a kezességi díjtámogatást a továbbiakban az állam a teljes futamidőre biztosítja a vállalkozások számára.

Ebben az évben számos, a vállalkozások kedvező hitelhez jutását segítő eredményt értünk el – mondta Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel (SZK) és az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel (ASZK) maximálisan igényelhető keretösszegét 50 millió forintra emeltük, megteremtettük a Folyószámlahitel konstrukciókon belül a bankváltás lehetőségét, 25 millió forint összegű hitel igényléséig már elegendő egy teljes lezárt éves gazdálkodói múlt (SZK, ASZK).

Az ASZK keretében a kedvezőtlen időjárás miatt kárt szenvedett vállalkozások a jogosultsági feltételeknek való megfelelés esetén költségmentesen (nulla kamattal és egyéb díj, költség nélkül) juthatnak kedvező finanszírozási lehetőséghez.

Az érdeklődők részletes tájékoztatást a www.kavosz.hu oldalon, az [email protected] e-mail címen, valamint a hitelkérelmeket befogadó regisztráló irodákban kaphatnak.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor