Sok milliós bukta után is marad a Ryanair-vezér

2019. február 04. hétfő - 20:09 / piacesprofit.hu
  •    

Milliós veszteségek után takarékoskodik és újjászervezi magát a Ryanair. A főnöki székben marad Michael O'Leary, de csökkentett jövedelemmel és más munkakörrel.

Az ír fapados légitársaság csaknem 20 millió eurós nettó veszteséggel zárta 2018 utolsó negyedévét, amit az európai légi útvonalakon folyó erős versengésnek tulajdonított a cég vezetője. Bár O’Leary a Ryanair sztrájkoló alkalmazottaival folytatott tárgyalások idején jelezte, hogy hamarosan lelép, szerződését most 5 évvel meghosszabbították. Igaz, a jövőben alacsonyabb lesz a fizetése és egyéb juttatásai.

Kép: tripadvisor

Kép: tripadvisor

O’Leary mostantól ugyanis a csoport vezérigazgatója lesz, így távolabb kerül a napi működéstől (és a szakszervezeti tárgyalásoktól), azaz nem közvetlenül irányítja a légitársaságokat, hanem az egyes vezérigazgató jelentenek majd neki.

O’Leary most azt ígérte, hogy a cég 2019-en egy milliárd eurós nettó nyereséget fog termelni. A jelszó a takarékosság, amelynek jegyében a Ryanairt négy alvállalatra osztják. A Ryanair DAC az ír, a Ryanair UK a brit, a Laudamotion az osztrák, a Ryanair Sun pedig a lengyel piacért lesz felelős. (Forrás: Der Spiegel)

Nekiment a fogyasztóvédelem a Ryanairnek
Megrótta a Német Szövetségi Fogyasztóvédelmi Központ a Ryanairt önkényes csomag-előírásai miatt és egységes rendelkezést igényelt a szövetségi kormánytól.