Sikersztorikat díjazott Varga Mihály

2015. november 07. szombat - 18:12 / piacesprofit.hu
  •    

A magyar kormány az elmúlt évek nehézségei ellenére is mindig a lehetőségekben és nem a korlátokban gondolkodott – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a sikeres vállalkozásokat díjazó ünnepségen. Ahogyan 2013 augusztusa óta minden hónapban, most is beruházói, kis- és közévállalkozói, valamint startup-kategóriában nyújtott át elismerést a tárcavezető.

Varga Mihály beszédében kifejtette: bátorságra és az az új iránti fogékonyságra volt szükség ahhoz, hogy a magyar kormány hatékonyan alakítsa át hazánk gazdaságpolitikáját, és optimizmusra ahhoz, hogy bízzanak a döntések helyességében. A tények azt mutatják, hogy a hiány- és adócsökkentés politikája mellett, az IMF segítsége nélkül lezártuk a magyar gazdaság konszolidációs időszakát, mostantól a növekedés lendületének fenntartására koncentrálhatunk – tette hozzá a szakminiszter. Mint mondta:

Magyarország gazdasága 2014-ben 3,7%-kal bővült, ami jócskán felülmúlta hazánk 2010-es, 0,8%-os teljesítményét, valamint az Európai Unió 2014-es 1,4%-os átlagát is. A növekedés mára stabil és kiegyensúlyozott, így a tárca hosszabb távon is 3 százalék körüli bővüléssel számol. Az elmúlt évek legfontosabb vívmányának Varga Mihály a foglalkoztatottak számának rekordszintű növekedését tartja. 2010 óta több mint 555 ezerrel emelkedett a munkahelyek száma – ismertette a miniszter, aki szerint a kormány nyugodt hátteret biztosít a hazai vállalkozásoknak, amelyek egyre sikeresebbek, amit az is mutat, hogy a munkában állók száma a versenyszférában több mint 332 ezerrel emelkedett.

A hónap beruházója elismerést a FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője, Szabó Péter László vette át. A debreceni székhelyű vállalat csapágyak és erőátviteli elemek gyártásával és értékesítésével foglalkozik. A cég a régió egyik legfontosabb munkaadója, jelenleg 1352 főt alkalmaznak.

A hónap kis- és középvállalkozása az 1991-ben alapított enyingi Fertilia Kft. lett. A díj átvételekor Simon Péter ügyvezető elmondta: fő tevékenységük a műtrágyagyártás és -forgalmazás. Nyolcvan embernek ad munkát a vállalkozás.

A hónap startup vállalkozása díjban a Neticle Technologies Kft. részesült. A fiatalokból álló cég a „web véleményét” számszerűsíteni képes fejlesztést dolgozott ki.  Az elismerést Szekeres Péter ügyvezető vette át.

Még több online kassza lesz, de talán adócsökkentés is
Még több ágazatban jön az online kassza, és készülni lehet a NAV-hoz bekötött számlázóprogramokra és akár készletnyilvántartásra is. Ha minden jól megy, a lakásépítés áfája csökken majd emiatt végül.