Semmi izgalom, legfeljebb nem veszünk Nestlét

2018. február 20. kedd - 17:14 / piacesprofit.hu
  •    

Nagy nyugat-európai hipermarketek polcairól eltűnik sok Nestlé-termék. Az áruházláncok jobb feltételeket akarnak kiharcolni a világ legnagyobb élelmiszergyártójától.

 

A legismertebb Nestlé-márkák közé tartoznak a kávé mellett többek között a Maggi-termékek, pizzák, édességek és sok minden egyéb.

A szaksajtó értesülései szerint a német Edeka hálózatának sok száz boltjából most fokozatosan mintegy 150 Nestlé-termék tűnik el.

Pixabay

Pixabay

A lépésre azért szánták el magukat, hogy előnyösebb szállítási feltételeket kapjanak a globális konszerntől. A kivonásra nem csak a német óriásvállalat határozta el magát, hanem az Agecore nevű nyugat-európai kereskedelmi szövetség többi tagja is: a svájci Coop, az olasz Conad és a spanyol Eroski.

A halnál is elúszott az áfacsökkentés: de miért?
Alig-alig csökkent a friss hal bolti ára januárban, holott öt százalék lett az az új áfakulcs. De más termékek esetén is bukdácsol az áfacsökkentés: ha kevés van belőle a termelők piacán, megugorhat az átadási ár is.

Azok ugyancsak a Nestlé-márkák százait veszik le polcaikról a jobb beszerzési árak reményében.

Egy éve a Magyarországon is jelen lévő Lidl folyamodott hasonló lépéshez, amikor német áruházaiból két hónapra kivonta a Coca Cola termékeit.

Hasonló esetek más vállalkozásoknál is előfordulnak, szakmai források szerint azok részei a kereskedelmi gyakorlatnak.

(Forrás: Frankfurter Allgemeine Zeitung).

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek