Rossz hír azoknak, akik az új Golfot várják

2019. április 30. kedd - 15:11 / piacesprofit.hu
  •    

A fejlesztés nehézségei miatt késik a VW Golf nyolcadik nemzedéke. Az év végén piacra kerülő kocsiból a tervezett 80.000 helyett idén csak 12.800 készül el.

A gondokat a szoftverek fejlesztése okozza, amelyek a Golf 8 újdonságait jelentik. Segítségükkel a magas fokon digitalizált kocsi kapcsolódni tud majd az irányító rendszerekhez, külső szolgáltatásokhoz és belső szoftvereit is összekapcsolják.

en.wikipedia.org

en.wikipedia.org

A fejlesztés az idők során nem kevesebb, hanem egyre több hibát hozott felszínre, ám az illetékesek szerint a tervezett határidőket így is tartani tudják majd. Az év harmadik negyedében megindul a gyártás és a kocsit októberben bemutatják.

Vadonatúj csomagolásban érkezik az elektromos népautó
A Volkswagen új, elektromos „népautója” több száz kilométert tud majd megtenni egy töltéssel – miközben az ára megközelíti a 30.000 eurót.

A gyakorlatban az év vége felé lesz rendelhető a Golf 8, minden lehetséges felszerelésével. Az új Golf is kulcsfontosságú a VW-konszern számára, hiszen ez az autó adja teljes termelésének 10 százalékát. A kifutó Golfból tavaly több, mint 800.000 készült, azok negyede Németországban kelt el. (Forrás: Frankfurter Allgemeine Zeitung)