Ringbe szálltak a magyar startupok

2016. január 19. kedd - 10:23 / piacesprofit.hu
  •    

A világ legnépszerűbb startup versenyének regionális döntőjében a Practify és az RF Anatomy csapata képviselte hazánkat, de sajnos nem jutottak tovább a nemzetközi döntőbe.

A Get in the Ring startup versenyen egy bokszmérkőzéshez hasonlóan két startup csapat egy-egy képviselője szállt ringbe, ahol öt menet alatt kellett meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő ötletük vagy vállalkozásuk nyújtja a jobb befektetési lehetőséget. A versenyt idén 4 kontinensen, 80-an országban rendezték meg az innovatív vállalkozások számára. A nemzeti döntők győztesei a regionális fordulóban küzdhettek meg egymással. Magyarországra, a „startup-ok olimpiájának” is nevezett eseményt az Enterprise Hungary Nonprofit kft. csapata hozta el. A budapesti döntőn győztes csapatok a kelet-európai mezőnyben, a legjobb bolgár, moldáv, macedón, román, szerb és szlovák csapatokkal csaptak össze – a kolumbiai nemzetközi döntőbe jutásért.

ringbe szálltak a startupok

Kép: Enterprise Hungary Nonprofit kft.

Az ötlet szekcióban az egyedülálló online anatómiai atlaszt fejlesztő RF Anatomy csapata jutott Debrecenből. A szófiai Inter Európa Centerben közel 400 érdeklődő előtt az RF Anatomy többek között utazásbiztosítási szolgáltatást fejlesztő bolgár ClaimCompass, valamint a benzin átfolyásmérő eszközt és szolgáltatást megújító román Fueloyal innovatív csapatával küzdött meg. Startup kategóriában a tréningek piacát forradalmasító Practify csapata szállt ringbe, olyan már validált cégekkel szemben, mint a román Symme3D otthoni 3D nyomtatógyártó vállalkozás vagy a megújuló energiát a mindennapi életbe bevezető moldáv Energy Solaris.

Mind a két csapat jó teljesített, szoros küzdelemben dőlt el a verseny. A zsűri végül a Get in the Ring nemzetközi döntőjébe, melyet március 18-án a kolumbiai Medellinben rendeznek, a romániai Symme 3D és a bolgár ClaimCompass csapatának szavazott bizalmat.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor