Rendeljen Teslát mobilon

2019. március 01. péntek - 17:06 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Elon Musk, a Tesla villanyautók gyártója, takarékoskodni akar. Bezárja boltjait, elbocsát alkalmazotakat – ezentúl interneten lehet majd Teslát rendelni.

A vállalat a világhálóra telepíti értékesítési hálózatát, hogy ezzel csökkenthesse a kocsik árát. Sok Tesla-üzletet bezárnak, a megmaradók kiállító-helyiségként és tájékoztató központként szolgálnak majd, ami elbocsátásokkal jár. Nincs más lehetőség, ha pénzügyi stabilitásra törekszenek, mondotta Musk.

Fotó: flickr/Clotee Allochuku)

Fotó: flickr/Clotee Allochuku

Az USA-ban mobiltelefonon már egy perc alatt lehet Tesla-kocsit vásárolni. Az online-eladások 6 százalékkal vitték le az autók árát. A kocsi kipróbálására ezentúl nem lesz mód, de könnyebb lesz azt visszaadni, ha a vevő elégedetlen: egy héten belül, amennyiben az autóval nem tesznek meg többet 1.600 km-nél, azt teljes árban visszaveszik.

Musk autója is a fejünkre potyoghat az űrszemetesből
Kiszolgált műholdak serege mellett sok ezer darab törmelék – és egy komplett autó kering felettünk az űrben. A szakértők többfajta megoldáson dolgoznak, hogy elhárítsák az űrből fenyegető, súlyosbodó veszélyt.

Musk közölte, hogy a Tesla az év második negyedétől lesz nyereséges. Bejelentette azt is, hogy gyár fő reménysége, a Model 3 ezentúl 35.000 dollárért kerül forgalomba, a korábbinál kisebb kapacitású akkumulátorrral. A Tesla a típust 2017-ben, csúcsváltozatban, 70.000 dollár körüli áron forgalmazta, majd új változata 40.000-be került. Nyugat-Európában a nagyobb akkuval és négykerék-meghajtással felszerelt Model 3-as Teslák 55.000 – 66. 000 euróba kerülnek.

(Forrás: Der Spiegel)

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek