Reggeli egyperces: Mit kell tudni a bankszámlanyitásról?

2018. szeptember 27. csütörtök - 08:05 / piacesprofit.hu
  •    

Mit kell tudni a bankszámlanyitásról, ha új cégem van? A Reggeli egypercesben választ kapunk, milyen társasági formánál mi a szabály.

A cégtörvény szerint egy újonnan alakult cégnél az ügyvezetőnek személyesen, a bejegyzést követő nyolc napon belül kötelessége pénzforgalmi bankszámlát nyitni.

Zártkörű részvénytársaság esetén ez a határidő eltér, mert ebben az esetben a vállalkozásnak törzstőke számlát kell létrehoznia, ahova a pénzbefizetést meg kell ejtenie, ugyanis a befizetésről kiállított banki igazolás a bejegyzési kérelem benyújtásának az egyik feltétele.

A vállalkozás bejegyzését követően a bank a törzstőke számláról (mely az alakuláskor fizetendő jegyzett tőke befizetésére szolgál) a tőke összegét átvezeti a részvénytársaság normál pénzforgalmi számlájára.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek