Pörög az illegális kórházbiznisz

2018. július 14. szombat - 18:15 / piacesprofit.hu
  •    

Évi jó negyedmillió külföldi beteg német kórházakban való kezelése évi vagy 1.2 milliárd eurós bevételt jelent, amelyen azonban nem egy helyen közvetítőkkel osztoznak a gyógyintézmények – illegálisan.

Köztudottan jó hírűek a német kórházak, különösen az egyetemi klinikák, így sok külföldi is ott keresi a gyógyulási lehetőséget.

pixabay.com

pixabay.com

Az intézmények ebből évente milliárdos nagyságrendű bevételre tesznek szert, ám egy részük törvényszegően.

Mint kiderült, a Heidelbergi Egyetem klinikái a közelmúlt évekig, a Freiburgi Egyeteméi tavalyig álltak szerződéses viszonyban magáncégekkel, amelyek külföldi betegeket közvetítettek hozzájuk. A közvetítő a beteg által a kórháznak kifizetett (jelentős) összegek 10 százalékát kapta jutalékul.

Merre tart az egészségügy a munkahelyeken?
Jól érzékelhetően a 2018-as év újabb trendeket hozott magával a vállalati egészség területen. Azon munkaadók számára írtam ezt a cikket, akik szeretnének újabb, esetleg az eddigiektől eltérőbb irányokat kijelölni a munkatársaik egészségének és jól-létének fejlesztésére.

A Szövetségi Egészségügyi Minisztérium állásfoglalása szerint (amit bírósági ítélet is megerősít) az ilyen üzleti szerződés “erkölcstelen, mert elősegíti az orvosi foglalkozás üzletiesítését, egyúttal tisztességtelen versenyelőnyt nyújt más kórházakkal szemben.”

A vizsgálatok megállapítása szerint az üzletelés azért működhetett, mert illetékesek nem ellenőriztek.

(Forrás: Die Welt)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor