Új megjelenési lehetőség kistermelőknek!

2013. május 03. péntek - 08:10 / piacesprofit.hu
  •    

Május 11-én, immáron harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Közös Piac – Közösségi Termelői Vásár, ahol a termelők hatalmas választékkal várják az egészséges és megbízható forrásból származó termelői finomságokra vágyó érdeklődőket. Még jelentkezhetnek olyan hazai kistermelők, őstermelők és kis manufaktúrák, akik ellenőrzött forrásból származó, minőségi alapanyagokból készülő ételkülönlegességeket, saját termesztésű zöldséget, gyümölcsöt, fűszereket és más finomságokat kínálnak az érdeklődők számára.

Május 11-én, immáron harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Közös Piac – Közösségi Termelői Vásár, ahol a termelők hatalmas választékkal várják az egészséges és megbízható forrásból származó termelői finomságokra vágyó érdeklődőket. A kistermelők portékái között megtalálható zöldség, gyümölcs, lekvár, süti, hús, fűszer és még sok-sok odaadó figyelemmel készült finomság.

Kép:KözösPiac

 

Egyre több a termelői piac
A bürokrácia egyszerűsítésével, a működés anyagi támogatásával, a kereskedelmi jogszabályok módosításával segíti az agrártárca a termelői piacok létesítését, amelyek ennek eredményeként mindenfelé sorra alakulnak. Itt olvashat áttekintést róluk.

A Közös Piac szervezői számára a cél az, hogy minél többen helyi termelőktől és megbízható forrásból vásároljanak. A piacon kizárólag egészséges ételeket, finomságokat, találhatnak tartósítószerek, káros növényvédő-szerek és manipulált gének nélkül. 

A vásárra még jelentkezhetnek olyan hazai kistermelők, őstermelők és kis manufaktúrák, akik ellenőrzött forrásból származó, minőségi alapanyagokból készülő ételkülönlegességeket, saját termesztésű zöldséget, gyümölcsöt, fűszereket és más finomságokat kínálnak az érdeklődők számára. 

Jelentkezés: [email protected]

Az immáron hagyományosan, havonta megrendezésre kerülő Közös Piac – Közösségi Termelői Vásár a nyári szezon idején új helyszínre költözik, az Új Gödör Klubba. (Central Passage 1061. Budapest, Király u. 8.)

A Király utca ma a főváros az egyik legfelkapottabb utcája, mind a budapestiek, mind a turisták között. Az átjáró mindössze 50 méterre található a Deák Ferenc tértől, a helyszín fedett, de természetes fénnyel ellátott. Az átjárónak bejárata van a Király utcáról és a Paulay Ede utcáról is.

A visszatérő termékek között megtaláljuk a Panyolium szárított gyümölcseit, a Nektári Manufaktúra gyümölcsleveit, a Buzás Borokat, az Élménykonyha különleges csokijait, a Donum Terrae tökmagolaj termékeit, zöldségeket, gyümölcsöket, sajtokat, húsokat, lekvárokat, szappanokat és szörpöket, valamint újdonságként a Chili Hungária, a Sütipont és Gyümi Dunarét finomságait.

Ezek mellett május 11-én több mint 50 árus várja különlegességeivel a Gödör Klubnál lévő Central Passage-ben a piacozni vágyókat.

Megnyílt a hegyvidéki termelői piac
Megnyílt a hegyvidéki termelői piac Budapesten a XII. kerületben. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a megnyitón hangsúlyozta: a termelői piacok lehetővé teszik, hogy a magyar termelők, közvetítő kereskedők nélkül juttathassák el friss, ellenőrzött terményeiket a vásárlókhoz. A vásárló számára pedig egyszerűbb és gyorsabb lehetőséget kínálnak a mezőgazdasági termékek beszerzéséhez. A piac a kerület öt különböző, naponta más-más helyszínén várja a vásárlókat. Kirakodnak például a János Kórháznál és a Kiss János altábornagy utcában is. A hegyvidéki termelői piacon albertirsai, dánszentmiklósi, tápiószőlősi, ceglédberceli és nagykőrösi termelők árusítanak nyomon követhető termékeket, így szezonális, friss, magyar minőségi termelői zöldségeket, gyümölcsöket, gyümölcsleveket, lekvárt, mézet.