Mégsem bántják az idegenforgalmi adót

2015. június 26. péntek - 14:10 / piacesprofit.hu
  •    

Bár az NGM államtitkára beszélt erről nemrég, a minisztérium hivatalos közleménye szerint nem tervezik az idegenforgalmi adó megszüntetését.

Kép:Fotolia

A Nemzetgazdasági Minisztérium az utóbbi napokban a sajtóban megjelent híresztelésekkel kapcsolatban a következőket tartja fontosnak leszögezni: a tárca nem tervezi sem az idegenforgalmi adó, sem annak állami kiegészítésének megszüntetését. A Kormány számára a turizmus egy kiemelten fontos terület. Minden támogatást megadunk ahhoz, hogy továbbra is a nemzetgazdasági növekedés egyik húzóágazata legyen – közölte az NGM szűkszavú közleménye.

Kiadására azért volt szükség, mert nemrég Glattfelder Béla államtitkár megfogalmazása szerint felvetődött olyan javaslat, hogy érdemes lenne megszüntetni az eredetileg a helyi turizmus támogatására bevezetett idegenforgalmi adót (ifa) a hozzá járuló állami kiegészítéssel együtt, hiszen az ma már szinte ágazati „különadóvá” vált és csökkenti a turizmusban lévő forrásokat.

A szakmai szervezetek “meglepődésüknek adtak hangot”, mivel velük semmilyen egyeztetés nem történt ez ügyben.

A most kiadott közlemény arról nem szól, hogy a Glattfelder által felvetett másik változtatási tervvel, mely szerint kikerülhetnek a SZÉP-kártyát elfogadó helyek közül a gyorséttermek, mi a helyzet.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek