Klaszterrel segítenének magukon a szállodák

2013. március 13. szerda - 17:21 / piacesprofit.hu
  •    

Közös online vendég- és partnerszolgáltatás-koordináló rendszer kialakításával kívánják élénkíteni a Turisztikai Hotel Klaszterben társult wellness szállodák, turisztikai és egyéb szolgáltatók Észak-magyarország bor- és részben gyógy- és egészségturizmusát.

Kép:sxc

A Turisztikai Hotel Klaszter most induló uniós projekt keretében fejleszti az Észak-Magyarországi Régió idegenforgalmát, kifejezetten szálláshelyekkel együttműködésben a régió borászati és részben gyógy és egészség turizmusát.
A Turisztikai Hotel Klaszter 2012. májusában alakult, menedzsmentjét Travel Online Kft. koordinálja. Tagjainak többsége az Észak-magyarországi Régióból származik, így induló klaszterként alapvető célkitűzése a régió borászati és részben gyógy-egészség turizmusának fejlesztése – írja a Turizmus Panoráma Bulletin.

Ennek érdekében egri klaszterirodájában egy koordináló központot hoz létre a tagcégek idegenforgalmi tevékenységének összehangolása érdekében.  A tagok többsége wellness hoteleket üzemeltető, valamint a borászati ágazatban dolgozó cég, de társultak a célok érdekében velük együttműködni kívánó informatikai és egyéb szolgáltató cégek is.

Az Európai Unió gazdaságfejlesztési programja kiemelten számít a klaszterekre a következő uniós költségvetési időszakban is.

A klaszter menedzsment szervezete 2012. őszén sikeres pályázatot nyújtott be az Észak-Magyarországi Operatív Program „Helyi és térségi turisztikai desztináció menedzsment szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozása és fejlesztése” című konstrukciójára. Az ÉMOP-2.3.1-12-2012-0007 sz. projektben elnyert támogatás 55 millió forint, amely az összes költség (64,7millió forint) 85%-a.

2013 áprilisában induló, kétéves projektjük keretében régiós vendég- és partnerkoordináló rendszert hoznak létre, valamint a tagcégek által ajánlott régiós idegenforgalmi lehetőségek széleskörű marketingjét kívánják megvalósítani. Mintaprojektjük régióbeli megvalósítása után távlati céljuk a know how továbbfejlesztése és országosan alkalmazása.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek