Hogyan találhatunk igazi fejvadászt?

2014. augusztus 01. péntek - 12:09 / piacesprofit.hu
  •    

Személyzeti tanácsadók, toborzóirodák, fejvadászok, munkaerő-közvetítők, munkaerő-kölcsönzők. Rengeteg hasonló profilú cég, széleskörű tevékenységi körrel. Nem csoda, ha van némi zavar a fogalmak között, sőt nem egyszerű kiválasztani, kivel érdemes együttműködnünk.

Kép: Freestockphoto

A fejvadászat fogalma az elmúlt idők folyamán megváltozott. Eredetileg olyan munkatárs-keresési módszert jelentett, amelynek során egy betöltetlen állásra a jelöltet nem hirdetés, hanem közvetlen keresés útján választják ki.(Csakhogy a megfelelő munkaerő megtalálása nem könnyű folyamat.)

A vállalatok azonban rájöttek, hogy ha nem kell nekik az álláshirdetéseket böngészniük, embereket behívniuk, kezelniük a jelentkezők tömegét, egyenként megvizsgálniuk és megismerniük őket, kiszűrniük a nem megfelelőeket, és így tovább, hanem mindezt a procedúrát rábízhatják valakire, aki kifejezetten erre szakosodott, akkor azzal pénzt, időt és energiát spórolnak meg. Így terjedt ki a fejvadász szolgáltatás jelentése a szélesebb szolgáltatási területre. Ugyanakkor nem biztos, hogy mindenki, aki a piacon fejvadásznak hívja magát, mindezeket a folyamatokat el is végzi – hívja fel a figyelmet szakértői cikkében együttműködő partnerünk, a HR Portál.

Mennyire alapos az előkészület?

Egy megbízható fejvadász a partnereivel történő kapcsolattartás során, a jelöltek interjúztatása és tájékoztatása során nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ne csupán felületes információcsere történjen, hanem pontosan megértse az adott pozíció hátterét is. Ezt az előkészítő munkát nem lehet „megspórolni”. Legyen szó akár vezetőről, akár specialistáról vagy éppen asszisztensről, a háttér megértésébe fektetett energia mindenképpen megtérül, hiszen így a megbízó partnernek egyáltalán nem kell olyan jelöltekkel foglalkoznia, akik nem felelnek meg az elvárásoknak. (Az sem mindegy, hogy hol próbáljuk megkeresni az igazit!)

Referenciák

Érdemes referenciákat kérni az adott fejvadász cég eddigi eredményeiről. Fontos lehet tudnunk, hogy milyen jellegű pozíciókban van tapasztalatuk. Eltérő kutatási módszerek szükségesek, ha ügyfélszolgálati munkatársakat, értékesítőket, vagy vezetői pozíciókat kell pótolni.

8 alaphiba, amit munkaerő felvételnél elkövethet
Új embert felvenni a cégbe mindig kockázatos. De lehet ez izgalmas és kreatív kihívás, ami pozitív változásokat hoz, vagy lehet egy újabb stresszforrás és bizonytalanság. Szakértőnk segít elkerülni 8 alapvető hibát.

Ugyanígy iparáganként is lemérhető a fejvadászok tapasztalata. Ma leginkább a mérnöki, műszaki, illetve informatika területére hiányoznak igazán jó szakemberek. Nem mindegy, hogy a személyzeti tanácsadók milyen magabiztossággal mozognak a gyártás, termelés, illetve IT világában, a ranglétra legaljától a vezetői magasságokig. Ezeknek a szakmáknak külön nyelvezete van, nem beszélve arról, hogy ha valaki évek óta dolgozik hasonló pozíciók kutatásával, sokkal gyorsabban megérti, pontosan miről is szól a betöltendő állás, és milyen követelmények alapján szűrjön.

Láthatatlan extrák

Az ár-érték arányt jelentősen pozitív arányban befolyásolják azok a láthatatlan extrák, amelyeket egy profi fejvadász a szolgáltatásába rejt. Hihetetlen megnyugvást jelent, ha a fejvadász cég ügyfélbarát személyzettel és tanácsadókkal dolgozik. Nem mindegy, milyen a kapcsolattartás, mennyire gondoskodnak a partnereikről, hogyan és milyen sűrűn tájékoztatják őket a fejleményekről, és mennyire rugalmasan igazodnak az igényekhez. Az ilyen fejvadászokat szívesen ajánlják másoknak is, hiszen ez egy bizalmi munka, és csak akkor éri meg, ha az eredmények hatékony elérése mellett valódi szolgáltatást nyújtanak.

 A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Sokatmondó jelek
Nem minden álláshirdetésre jelentkező keres valóban állást. Sok az érdeklődő, még több az, aki csak azt olvassa ki a hirdetésből, ami érdekli és átsiklik afölött, ami kevésbé tetszetős. Általában két mondatból megállapítható, hogy mik a telefonáló szándékai. Érdemes figyelni arra is, miket kérdez tőlünk az első beszélgetés során az állásra jelentkező. Összeszedtünk néhány alapszabályt, amit érdemes betartanunk, mert az új munkatárs a munkaadónak is kockázat.