Hódít a magyar libamáj és pálinka Oroszországban

2013. november 16. szombat - 16:10 / piacesprofit.hu
  •    

Oroszország észak-nyugati régiójának legjelentősebb élelmiszeripari seregszemléjén, a Peterfood 2013 szakkiállításon hét magyar gyártócég mutatkozott be a regionális és országos hatáskörű orosz élelmiszerláncok beszerzőinek.

Kép:Pixabay

A gazdasági kapcsolatok kialakításához a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a RIA Imperia helyi szervező cég, valamint a Szentpétervári Főkonzulátus Külgazdasági Irodája nyújtott elméleti és gyakorlati segítséget a résztvevőknek.

Az évente megrendezésre kerülő Peterfood Nemzetközi Élelmiszeripari Szakvásár és Kiállításon való magyar részvétel fontosságát az adja, hogy a hazai élelmiszerexport 9,4%-os oroszországi részesedése tovább erősödhet azáltal, hogy a magyar beszállítók közvetlenül Oroszország 40 legjelentősebb élelmiszeripari vállalatával, szupermarket hálózatok beszerzési vezetőivel, valamint a külföldi importőrökkel tárgyaltak.

A kiutazó magyar cégek elsősorban feldolgozott élelmiszeripari termékekkel jelentek meg a vásáron, a portfolió többségét a fagyasztott zöldség és gyümölcs, a feldolgozott húsipari termékek, a pálinka, a libamáj és  a csokoládé adta. Az orosz beszerzők kiemelten fontos szempontnak találták a magyar élelmiszerek hagyományos jó hírnevét és a termékek iránt növekvő fogyasztói igényeket.

Magyarország hagyományosan mezőgazdasági termékekkel van jelen az orosz piacon. Főként vetőmag, azon belül pedig a kukorica vetőmag exportunk a legjelentősebb, megelőzve ezzel olyan országokat, mint például Franciaország. Emellett tovább erősödik a magyarországi élőállat kivitel (pl. dámvad), valamint a friss zöldség és gyümölcs export is.

A Piac&Profit üzleti fórumot tartott az orosz piac jelentette lehetőségek témájában. Beszámolónkat itt olvashatja!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor