Ellenőrzéssel és bírsággal terelnék a legalitás felé az autójavítókat

2013. július 03. szerda - 11:10 / piacesprofit.hu
  •    

A kereskedők szerint 10-ből hét forintot nem hivatalos autójavítóknak fizetünk ki. Ezen változtatna az állam a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségével (GÉMOSZ) aláírt megállapodás szerint. Elsősorban ellenőrzés és bírságolás segítségével. Az illegális javítás nem csak a szakmának rossz, de biztonsági kérdéseket is felvet.

Kép:Pixabay

Az állam olyan vállalkozási és jogszabályi környezetet alakít ki, amely korlátot állít az illegális autójavítóknak – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségével (GÉMOSZ) aláírt megállapodás alkalmával.

Az utóbbi években a márkakereskedők 60 százaléka, a legális autójavítóknak pedig több mint fele szűnt meg – közölte Gablini Gábor, a szövetség elnöke. Hozzátette: ha a megállapodás alapján a legális szféra bővül, a GÉMOSZ tagjai négy év alatt négyezer új munkavállalót alkalmaznak, mindazonáltal a válságban 20 ezer munkahely szűnt meg.

Összehangoltan ellenőriznek

Az államtitkár elmondta azt is, hogy az állam ellenőrzéssel és bírságolással tereli a legális szféra felé az illegális autójavítókat. Felkutatásukban számít az önkormányzatokra, és bevonja a társhatóságokat, az adóhatóságot és a fogyasztóvédelmet is – írja a Privátbankár.

Gablini Gábor szerint az autójavító ágazat éves teljesítménye 1000 milliárd forint, ennek 70 százalékát adja az illegális szféra. Az itt tevékenykedők az adók és járulékok nem fizetése miatt olcsóbbak a legális javítóknál, bár a próbavásárlások közben kiderült, hogy összességében mégsem kerül kevesebbe az ott végeztetett munka – érzékeltette a GÉMOSZ elnöke.

Az illegális szféra emellett közbiztonsági problémát is felvet, mivel gyakran lopott autók alkatrészeiből végzik a javítást. Emellett nincs minősítésük a felhasznált olajoknak és alkatrészeknek sem. A használt olaj továbbítása, és a javított motorok emissziója pedig környezetvédelmi problémát is felvet – fejtette ki az elnök.

Tisztulhat a piac

Európában az átlagos javítói óradíj 35-40 euró (10 500-12 000 forint), Magyarországon 5 ezer forint a legális óradíj, tehát az európai átlaghoz képest olcsó, csak az illegálishoz képest tűnik drágának.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára azt emelte ki, hogy a 2014-2020 közti uniós költségvetési ciklusban Magyarország a támogatások döntő részét gazdaságfejlesztésre fordítja, de ebből csak a legális vállalkozók részesedhetnek. Ez is a tisztulás irányába hathat.