Átjárhatóbbak lesznek a SZÉP kártya zsebei

2013. június 20. csütörtök - 06:06 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A SZÉP kártya működését szabályozó 55/2011-es rendelet módosításával a kormány tovább bővíti a felhasználási kört, illetve szélesíti az egyes alszámlákról fizethető szolgáltatásokat. A szabályozásban szakértőnk segít eligazodni!

Bővül a felhasználási köre, és egyre népszerűbb a SZÉP kártya

A módosító rendeletet 2013. június 13-án hirdették ki. Ezt követően lehet a SZÉP kártya szabadidő alszámlájáról a szabadidős sporttevékenység nevezési, regisztrációs díját fizetni – ez új lehetőség a kártya felhasználására. (Érdemes ugyanakkor ügyelni, hogy mennyit töltünk a kártyára, hogy ne a végén szembesüljünk a pluszjárulékkal!)

2013. július 1-jétől lép hatályba az a módosítás, amellyel bővül a mindhárom alszámláról fizethető szolgáltatások köre. A korábban csak a szabadidő zsebből téríthető gyógyfürdő- és strandbelépő júliustól a szállás és a vendéglátás zsebből is megvehető. A szálláshely alszámláról pedig a szálláshelyen igénybe vehető, a szállásköltséggel együtt fizethető szolgáltatások is téríthetők. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szállodában igénybe vett félpanziós ellátás vagy masszázs ára is kifizethető az első zsebről. (További idei módosításokról itt olvashat!)

Az NGM tájékoztatása szerint a munkáltatók az év első öt hónapjában már 34 milliárd forintot utaltak a munkavállalóik kártyájára. A kártyabirtokosok száma is jelentősen emelkedett a tavalyi 765 ezerről 840 ezerre.

A szakmai szervezetek által kezdeményezett módosítások átjárhatóbbá teszik a SZÉP kártya zsebeit, ami mindenképpen kedvező a felhasználók számára is. A tapasztalatok pedig majd megmutatják, hogyan sikerül előre megtervezni a munkavállalóknak a három zsebhez rendelt szolgáltatások és azok átfedései szerint a saját igényeiket.

Puskelyné Király Ágnes
okleveles adószakértő
Top Cafeteria Kft.