Van megtakarítása? Most jelentősen megnövelheti!

2009. október 13. kedd - 18:29 / Erste-elemzés
  •    

Stabilan emelkedő papírt láthatunk a grafikonon. Az Intel erőteljes trendben mozog felfele, a következő csúcspontig is kitarthat a lendület. A stop-loss megbízást 18,8 dolllárhoz érdemes elhelyezni. A rövidtávú célárunk 23,8 dollár.

Március óta nem láthattunk komolyabb korrekciót az Intel piacán. A 12 dolláros mélypont állította meg az esést, innen fordult a trend emelkedő irányba. A középtávú kép meglehetősen pozitív, erőteljesen robog felfele a papír. Rövidebb távon is jól fest a grafikon, pár nappal ezelőtt kezdett újra erősödni az Intel.

Előtte egy hónapon keresztül oldalazott, a pihenő után azonban újra a vevők vették át az irányítást. 20,65 dollárnál található a korábbi csúcspont, jelenleg ez jelenti az ellenállást. Ha sikerül áttörni ezt a szintet, akkor a következő megállóig, azaz a 24 dolláros következő maximumig folytatódhat az emelkedés, ha eddig nem ütközik komolyabb akadályba az árfolyam. Az MACD indikátor vételt jelzett, ez szintén a további emelkedés valószínűségét erősíti. Ha nem sikerül a szint áttörése, és lepattan az ellenállásról, akkor a 18,8 dolláros mélypontnál található egy kritikus támasz. Ha ez alá kerül az árfolyam, akkor nagy lesz a valószínűsége a trend törésének.

A pozíciót a 20,65 dolláros ellenállás áttörése esetén érdemes megnyitni, tehát a belépési árfolyam 20,8 dollár környékén található. Egy esetleges kedvezőtlen elmozdulás esetén stop loss pozíciók használatával védekezhetünk a nagyobb veszteségek ellen. A stop-loss megbízást 18,8 dolllárhoz érdemes elhelyezni. A rövidtávú célárunk 23,8 dollár.