Van megoldás a pénzügyi gondok enyhítésére!

2013. április 30. kedd - 06:16 / piacesprofit.hu
  •    

A magyar mikro- és kisvállalkozások, de a középvállalatok és az önkormányzatok is jelentős forrás- és tőkehiánnyal küszködnek, különösen európai uniós társaikhoz képest. De létezik megoldás pénzügyi gondjaik enyhítésére, méghozzá többféle is.

A magyar gazdaság régóta tőkehiánnyal küzd, már a piacgazdaság újraindulásakor is ez jelentette a legnagyobb problémát a gazdaság motorjának beindításához. Ez a gond a 2008 óta tartó válság alatt csak mélyült, hiszen a krízis által leginkább érintett területek egyike épp a finanszírozás, elsősorban is a hitelezés.

Ezzel a problémával mind a finanszírozást végző intézmények, mind a vállalkozások tisztában vannak, és mindkét oldal elsőrendű érdeke, hogy a gond megoldódjék, hiszen ahhoz, hogy a hazai gazdaság végre növekedésnek induljon, ez az egyik feltétel. Különösen igaz ez a kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok esetében, hiszen ez az a két szegmens, amelynek tevékenysége, állapota a hazai piacra a legközvetlenebbül hat. Ha ők a működésükhöz, fejlesztési elképzeléseik megvalósításához képesek pénzügyi forrásokhoz jutni, és ezáltal munkahelyeket megőrizni és teremteni, az nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a gazdaság növekedési pályára állhasson.

Márpedig, minden nehézség ellenére, van lehetőség a forráshoz jutásra! Változatlanul léteznek a hagyományos, vagyoni fedezeten alapuló banki hitelkonstrukciók, és sok bank törekszik is arra, hogy a kkv-k és önkormányzatok számára testreszabott, egyedi ajánlatokat dolgozzon ki. A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja is a kis- és középvállalkozások megsegítését célozza, egyik eleme révén, a kereskedelmi bankokon keresztül 250 milliárd forintos, rendkívül alacsony kamatozású új forrást kíván bevinni a gazdaságba, illetve régi, rossz hitelek kiváltását teszi lehetővé, ezáltal is erősítve a kkv-szektor fejlődőképességét.

A vállalkozások, önkormányzatok akkor tudnak felelősségteljesen dönteni, és kiválasztani a számukra leginkább megfelelő konstrukciót, ha viszonylag teljes körű képük van arról, hogy egyáltalán milyen lehetőségek közül választhatnak, illetve melyek azok, amelyekre valóban esélyük van. Éppen ezért szervezte meg a BKIK és a Piac & Profit a Pénzeső című konferenciát és workshopot, hogy segítsen ebben a döntésben.

Ezen a rendezvényen a résztvevők a kkv-k és az önkormányzatok számára rendelkezésre álló célzott forrásokról kaphatnak széles körű, összegyűjtött információt, mégpedig első kézből, többek között banki és pénzintézeti szakemberektől, pályázati tanácsadóktól, a Regionális Fejlesztési Holding képviselőjétől.

A konferencia-workshop 2013. május 15-én lesz a BKIK székházában, Budapesten a Krisztina körút 99. szám alatt.

A rendezvény részletes tematikája, az előadók listája és regisztrációs lehetőség itt.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek