Több fizetés, több megtakarítás

2011. január 31. hétfő - 20:00 / Sajtóközlemény
  •    

„Az idei év eleje különlegesnek tekinthető abból a szempontból, hogy most februárig érkeznek meg az első, már a csökkentett, 16%-os adókulccsal és a családi kedvezménnyel számított munkabérek. A családok egy részének így megnövekedett jövedelme lehetőséget nyújthat arra, hogy tovább folytatódjon az a kedvező folyamat, amely a válság kezdetét követően indult el, és amelynek során a háztartások megtakarítása ma már a GDP közel 5%-át teszi ki" - mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója. 

Az adózási szabályok idei változása előre láthatólag a lakosság egy részének növelni fogja az elkölthető jövedelmét. „Bár ennek egy részét bizonyosan fogyasztásra fogják költeni, azt gondoljuk, hogy a megtakarítások növekedése is folytatódni fog. Az elmúlt két év során eljutottunk oda, hogy a háztartások nettó megtakarítása az 1% körüli szintről a GDP 4,9%-ára növekedett, ami egy rendkívül kedvező folyamat, nem csak a háztartások, de az ország pénzügyi stabilitása szempontjából is. Ügyfeleinkre egyre jellemezőbb a pénzügyi tudatosság és az öngondoskodás felelőssége, nekünk pedig az feladatunk, hogy olyan megtakarítási formákat kínáljunk, amelyek megfelelnek igényeiknek és hosszabb távon is jó megoldásnak bizonyulnak" – mondta el a vezérigazgató.

„2010-ben – részben a betéti kamatok csökkenése, részben a tartós befektetési számla bevezetésének köszönhetően – érzékelhetően megnőtt a lakosság érdeklődése a hosszabb távú befektetések, ezzel együtt a befektetési alapok iránt. Idén arra számítunk, hogy ügyfeleink befektetési horizontja nem változik, vagy a magán-nyugdíjpénztári változások hatására akár még hosszabb is lehet. Ezért több olyan alapot indítunk, amelyek a tőkevédelem mellett a több éves futamidő előnyeit kínálják.

A K&H Alapkezelő most a jól ismert tőke- és hozamvédett termékcsaládjának egy újabb tagját, a K&H hozamváltó 3. alapot bocsátja piacra. Az alap a hároméves futamidő végén Európa két húzógazdasága, Németország és Svájc részvényindexeinek futamidő alatti teljesítményéből nyújt részesedést a befektetett tőke védelme mellett. Az alap különlegessége, hogy ötvözi a részvénypiac adta lehetőségeket a fix kamatozású kötvények előnyeivel. Az alap éves 10% hozamot fizet az ügyfeleknek, ha az indexek növekedése a kibocsátás évfordulóin legalább egyszer eléri a 15%-os növekedést.  A K&H hozamváltó 3. alap forint alapú, így lehetőség van tartós befektetési számlán történő jegyzésre. Ennek előnye, hogy a befizetési évet követően induló harmadik év elteltével az elért hozam már csak 10%-os kulccsal adózik, további 2 év tartás után pedig kamatadó mentes lesz.