“Talpra állhat Széchenyi-kártyával”

2010. augusztus 02. hétfő - 19:01 / PP/MTI
  •    

A hazai kisvállalkozások támogatását, talpra állítását szolgálja a Széchenyi Kártya Program kibővítése - hangsúlyozta a kormányszóvivő. A Széchenyi Kártya Program lebonyolításában közreműködő KA-VOSZ ügyfélszolgálatán tartott tájékoztatón Nagy Anna emlékeztetett arra, a hazai vállalkozások gondja, hogy nem rendelkeznek elegendő mozgatható készpénzzel, nincs forrásuk új beruházásra, hiányzik a pályázatokon elnyert támogatáshoz szükséges önerő.

Ezeken segít a Széchenyi Kártya Program kibővítése a hétfőn indult forgóeszköz-hitelezéssel, a szeptember 1-jétől elérhető beruházási hitellel, illetve a 2011. január 1-jétől hozzáférhető önerő hitellel – tette hozzá.

Nagy Anna kiemelte, hogy a hétfőn indult Széchenyi Kártya Program forgóeszköz-hitel esetében maximum 25 millió forintot vehetnek fel legfeljebb 3 éves futamidőre. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy a kormány az eddiginél nagyobb, 2 százalékos kamattámogatást nyújt a Széchenyi Kártya Programban az új hitelekhez.

A vállalkozások finanszírozásában szerepet játszó Széchenyi Kártya előnyei között említette a kormányszóvivő, hogy 250 ponton igényelhető, nem kell mögé tárgyi fedezet, a piacon lévő lehetőségekhez viszonyítva olcsóbban vehető fel, bürokráciamentes, gyorsan folyósítják, és a futamidő kedvező.

Nagy Anna beszámolt arról, hogy az elmúlt 8 év alatt 179 ezer Széchenyi Kártyát igényeltek a vállalkozások, és a kibocsátott kártyákkal 786 milliárd forint hitelt helyeztek ki, és jelentős szerepet játszott az új munkahelyek teremtésében.

A kormányszóvivői tájékoztatón Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke rámutatott: a Széchenyi Kártya a vállalkozások finanszírozásában jó eszköz, fennállása alatt bebizonyította, hogy működőképes, olcsó és életszerű megoldásokat tartalmaz.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor