Nem akció: 11 százalékos kamattal csábítanak

2008. október 23. csütörtök - 21:22 / Sajtóközlemény
  •    

Az AXA Bank Zrt. 11 százalékos kamatot fizet a magánszemélyeknek a KamatHozó bankszámlán elhelyezett 500 ezer forint feletti lekötetlen betéteik után. A betéti kamat megemelése követi a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának mai 300 bázispontos kamatemelési döntését. A nem akciós jellegű ajánlat a bank hosszú távú termékpolitikájának része. A KamatHozó bankszámla emellett ingyenesen biztosítja az ügyfelek számára a számlavezetést és az átutalásokat.

A KamatHozó bankszámlán gyarapodó megtakarítások után fizetendő kamatot a hitelintézet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mindenkori – jelenleg 11,5 százalékos – alapkamatához viszonyítja úgy, hogy a félmillió forint feletti betétekre a mindenkori MNB-alapkamatnál mindössze fél százalékkal alacsonyabb kamatot fizet, amelynek elszámolására havonta kerül sor.

A magas látra szóló kamatokat az teszi lehetővé, hogy az AXA csoport Magyarország hitelintézete fiókhálózat nélküli direktbankként működik, amelyre alacsony működési költségszint és karcsú, költséghatékony szervezeti felépítés jellemző. A bank telefonon, interneten és postai úton, valamint az országszerte 22 helyszínen elérhető ELLA értékesítési pontokon keresztül szolgálja ki ügyfeleit.

Stratégiájában kiemelt helyen szerepel az elsősorban magánszemélyek számára kínált jelzáloghitelezés és a szintén közkedvelt bankszámla-vezetés, amelyet a direktbankokra jellemző módon ingyenesen vehetnek igénybe az ügyfelek.