Megérkeztek a grúz pénzemberek Magyarországra

2012. szeptember 20. csütörtök - 09:05 / piacprofit.hu
  •    

Szeptember 19-én megnyitotta első magyarországi képviseletét a Bank of Georgia, Grúzia piacvezető pénzintézete. A lépést a növekvő magyar ügyfélérdeklődéssel magyarázták.

A bank vállalati, lakossági, vagyonkezelési, bróker és biztosítási szolgáltatásokat nyújt. Tulajdonosa Egyesült Királyság-beli Bank of Georgia Holdings Plc, amely a Londoni Értéktőzsdén, illetve a FTSE250 indexen jegyzett.

A 2012. június 30-án zárult félévben kiemelkedő nyereséggel zárt a pénzintézet. A rekord szintű teljesítmény fő motorja a tevékenység egészét meghatározó erőteljes üzletági növekedés, a betéti költségek csökkenése, a javuló hatékonyság és a hitelezés folyamatos bővülése volt. A növekedés meghatározó része a Bank of Georgia Magyarországon és a szomszédos országokban lévő ügyfeleinek köszönhető a cég témában kiadott közleménye szerint.

Az oroszok is erősítenek Magyarországon
Az év elején az orosz Sberbank lépett be a magyar piacra miután megvásárolta az osztrák Volksbankot. A csoport hazai érdekeltsége a korábban bejelentett tervek szerint az idén év végéig összesen 200 millió euró vállalati hitelt akar kihelyezni Magyarországon. Jövő év végétől a Volksbank név helyett a magyar képviselet is a Sberbank nevet használja majd.

A Bank of Georgia a növekvő ügyfélkör miatt döntött úgy, hogy irodát nyit Budapesten. A budapesti iroda a Bank of Georgia harmadik képviseleti irodája a tel-aviv-i (2009) és londoni (2010) irodák után. Az új egységgel az intézmény fő célja a bank termékeinek a bemutatása a magyarországi és más európai potenciális ügyfelek részére.