Ide jutottunk: újra ad euróhitelt a K&H

2010. január 26. kedd - 14:01 / MTI
  •    

Újra kínál euró alapú lakossági hitel a K&H Bank, s ezt a makrogazdasági környezet fokozatos javulásával, a lakossági hitelezéssel kapcsolatos törvényi szabályozás szigorodásával, valamint a szektorszintű önszabályozással indokolja.

A bank keddi bejelentéséből kiderül, hogy a tavaly nyáron felfüggesztett euró alapú hitelezést február 15-én indítja újra. Attól kezdve magánszemélyek ismét igényelhetnek euró alapú lakáshitelt és euró alapú ingatlanfedezetű személyi hitelt a K&H Banktól.

A bank várakozásai szerint ugyanakkor rövid-középtávon, a jegybanki forint kamatszint folyamatos csökkenésével, a piaci feltételű forinthitelek további teret nyernek. A K&H a magyarországi kereskedelmi bankok közül elsőként  jelentette be tavaly júliusban az euró alapú lakossági hitezésének felfüggesztését. Akkori indoklása szerint a lépéssel az volt a bank célja, hogy a jövőben olyan forint alapú  termékekkel bővítse lakossági kínálatát, amelyek valós és vonzó alternatívái a devizahiteleknek.

Az euróhitelezést a legtöbb bank megtartotta, – a K&H-n kívül az MKB függesztette fel, ám azóta ez a bank is kínál euró alapú hiteleket  – a svájci frank alapú hiteligénylések befogadását azonban a legtöbb kereskedelmi bank szünetelteti tavaly ősz óta.