FHB: Finanszírozás termőföld-biztosíték mellett is

2012. szeptember 18. kedd - 11:13 / Piac & Profit Kiadó Kft-2
  •    

A legnagyobb hazai hitelintézetek nyitottak a mikro- és kisvállalkozások hitelezésére. A Piac&Profit 9 hazai bankot kérdezett a témában. Cikksorozatunk e részében az FHB válaszait adjuk közre.

Az FHB vállalati tevékenységének, szolgáltatásainak fókuszában a hazai közepes- és nagyvállalatok állnak, jellemzően 300 millió forintos árbevétel fölött. A mikrovállalkozásokat elsősorban passzív termékekkel szolgálják ki – jelezték megkeresésünkre a hitelintézetnél.

A témáról bővebben
A mikro- és kisvállalati hitelezésről a Piac&Profit az FHB mellett, Budapest Bankot, az CIB Bankot,, az Erste Bankot, a K&H-t, az MKB-t, az OTP-t, a Raiffeisent és az UniCredit Bankot kérdezte. A témáról készült összefoglaló itt, a bankok válaszai, az adott intézmény nevére klikkelve érhetők el.

Eredményesség, transzparencia, világos jövőkép

A hitelezési tevékenység során kiemelt figyelmet fordítanak a cég transzparens és eredményes működésére; az elkötelezett tulajdonosi hátterére; a megfelelő menedzsmentre; és a világos jövőképre. Kimondottan e közepes és nagy, kellően transzparens működésű cégeknek nyújtanak igényeikre szabott, akár egyedi előterjesztéssel kivitelezhető szolgáltatásokat.

Fedezetként az FHB történeti múltjából adódóan magától értetődik az ingatlan és azon belül a termőföld is, de termelőeszköz, készpénz és ezek kombinációja is megfelelő a rövid vagy középtávú finanszírozásokhoz.

A kedvelt vállalati termékek között a hitelintézetnél a rövidlejáratú forgóeszköz finanszírozó hitelt (egyedi elbírálással), a beruházási hitelt (forint és euró alapon) említették, jelezve, hogy részt vesznek az MFB Hitelprogramokban (Vállalkozásfejlesztési, Agrár Fejlesztési, Agrár Forgóeszköz)

Testre szabott termékek

Az FHB Bank elsősorban azokra az ágazatokra koncentrál, ahol a szektoriális kockázatot átlag alattinak tartja, mindezzel együtt nincs szektor szerinti diszkrimináló tényező. Tapasztalataik szerint ugyanis a hitelezési szempontból kevésbé attraktív szektorokban – legyen az akár az építőipar vagy szállítmányozás – is vannak olyan stabil, tőkeerős, egészséges jövőképpel rendelkező vállalkozások, amelyek finanszírozása érdemben nem jelent nagyobb kockázatot, mint egy más iparágban működő szereplőé.

Az FHB hagyományosan, alapításától kezdve partnere az agráriumban működő magánszemélyeknek, vállalakozóknak és vállalakozásoknak. Szívesen finanszíroznak termőföld biztosíték mellett, akár 10-15 éves futamidővel is. A gazdálkodók igényeihez maximálisan igazodó, testreszabott termékekkel rendelkeznek.

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek