Fektessen a jövő márkáiba!

2010. július 22. csütörtök - 19:31 / Sajtóközlemény
  •    

Nehéz megjósolni, hogy a gyorsan változó világgazdasági környezetben mely cégek lesznek nyereségesek, de 3-5 éves időtávon már jobban előre jelezhető, hogy mely ágazatokban várható a legnagyobb fejlődés. Az OTP Alapkezelő július 12-től jegyezhető új alapja olyan ismert világcégek jövőbeli teljesítményéből nyújt részesedést, amelyektől az alapkezelő középtávon jelentős teljesítményt vár. Az OTP Jövő Márkái Alappal mindenki biztosra mehet, mert a futamidő végén garantált a befektetett tőke visszafizetése és még fix hozamot is nyújt. - írja a bank ajánlójában.

Az OTP Alapkezelő által indított OTP Jövő Márkái Alap olyan vállalatok részvényeinek teljesítményéből nyújt részesedést a befektetett tőke kockáztatása nélkül, amelyek világszerte ismertek és jelentős jövőbeli növekedést érhetnek el. Az előrejelzések szerint az internet, az internetes kereskedelem robbanásszerű térhódítása tovább folytatódik. Az alap részvénykosarába ezért a Google részvényei mellett bekerültek az elektronikus kereskedelem meghatározó márkái, az Ebay, az Amazon, és Dél-Amerika legnagyobbjának a MercadoLibre-nek a papírjai. Az információs technológia nagyjai a hardvergyártó Apple és a szoftvergyártó Microsoft részvényei is szerepelnek az alapban. A töretlenül fejlődő telekommunikációs ágazatot az amerikai Verizon és a kanadai Reserach in Motion képviseli. Az utóbbi a BlackBerry okos telefonokat gyártja. A fejlett világban az életmód, az életstílus márkák egyre nagyobb teret nyernek, így az amerikai Starbucks kávézólánc, a Tiffany ékszerházak és a francia Louis Vuitton divatcég részvényei is helyet kaptak a portfólióban.

Aki az új alapba fektet és a futamidő végéig, 2013. december 13-áig ott tartja pénzét, biztos lehet abban, hogy a befektetését teljes mértékben visszakapja, és ezen felül, függetlenül a befektetések teljesítményétől, legalább 7% fix hozamhoz is jut, ami évi 2,06% teljesítményt jelent. Az alap ugyanis tőke- és hozamvédett. Természetesen az alapkezelő minél jobb teljesítmény elérésére törekszik, amely a részvények teljesítményétől függően összesen a 37%-ot is elérheti, ami évi 10,63% hozamnak felel meg – mondta Gáti László az OTP Alapkezelő marketing és értékesítési igazgatója. Ez abból adódhat, hogy a futamidő végi fix 7% hozamfizetés mellé még a részvények kedvező teljesítménye esetén további maximum 17% fizethető ki. Az alap továbbá még a futamidő közben is fizethet egyszer hozamot, 2011. december 16-án. Ennek mértéke a részvények árfolyamától függ, de a befektetési jegyek névértékére vetítve legfeljebb 13% lehet. Ez így tehát összesen maximum 13%+7%+17%, azaz 37% lehet.

Az új nyílt végű alapba az is befektethet, aki nem biztos abban, hogy a lejárat végéig benn tudja tartani a pénzét vagy nem tudja megvenni kedvezményesen a jegyzési időszakban. Az OTP Jövő Márkái Alap befektetési jegyei a futamidő során is megvásárolhatóak, illetve visszaválthatóak. Érdemes azonban a teljes futamidő alatt megtartani és Tartós Befektetési Értékpapírszámlára elhelyezni a befektetési jegyeket, mert így lehetőség nyílik kamat- és árfolyam nyereségadó-megtakarításra. A tőkevédettség is csak arra vonatkozik, aki az alap teljes futamideje lejártáig tulajdonában tartja befektetési jegyeit.

Az alap befektetési jegyei első sorozata 2010. július 12. és 2010. augusztus 13. között, napi diszkont árfolyamon jegyezhetők országszerte az OTP Bank értékpapír-forgalmazással foglalkozó fiókjaiban. A jegyzés sikeresen indult, nem egész két hét alatt a befektetők több mint 2 milliárd forintot helyeztek el az alapban. Az alapból második kibocsátás is lesz hasonló feltételekkel, ennek jegyzése 2010. augusztus 16-ától szeptember 17-éig tart.