Egy jó bor tényleg befeketés

2015. július 19. vasárnap - 12:09 / piacesprofit.hu
  •    

A hazánkban újdonságnak számító borbefektetési forma a tőlünk nyugatra fekvő országokban évtizedek óta virágzik.

Kép:PP archív

-Az elmúlt években 226% -al emelkedett a minőségi borok értéke, a borok vásárlása pedig nagyobb érték növekedést biztosított, mint az általános kötvényeké, részvényeké, vagy akár az aranyé – mondja Eteley Gábor, a Bordinasztia Sales Kft. tulajdonosa. – A borbefektetés ennek ellenére hazánkban még ismeretlen fogalom, pedig egyszerű és biztonságos lehetőség. (A brókerbotrányok kapcsán mindenkiben felmerül, hogy vajon hol fialtathatná a leginkább biztonságosan a megtakarításait. A kérdés függetlenül attól sokakat foglalkoztat, hogy mennyi pénzt szeretne befektetni. Összeszedtük, milyen megtakarítási lehetőségeink vannak, azoknak mi az áruk, és mennyi hozamot remélhetünk, ha minden jól megy!)

Főként Bordeaux – i borokból összeállított borindexek az elmúlt 5 év során 20 % feletti emelkedést mutattak, a Liv-ex – a londoni bortőzsde – legjobban teljesítő, a Liv-exFineWine 50 index elmúlt 5 éves hozama pedig 27,8 % volt, ami még a legsikeresebb befektetési termék, az arany éves hozamát is felülmúlta. Jelentős keresetnövelő hatást eredményezett, hogy az európai és észak-amerikai fogyasztók mellett 2008 óta megjelentek az ázsiai vásárlók is. Mára egyértelmű a tendencia, miszerint a távol-keleti régióban is egyre többen választják a befektetési borok piacát.

Vállalkozás mint kamaradarab
Gyerekkori barátság, közös kosárcsapat, közös rockzenekar– innen már szinte adta magát a közös vállalkozás ötlete a DropShop alapítóinak. A bor, hasonlóan más szeszesitalok piacához megváltozott az elmúlt években Magyarországon: a beszerzőhelyek trendi, közösségi terekké alakultak, ahol enni, inni és vásárolni is élmény. Nem mellékesen jó üzleti lehetőség, ha valaki szívvel-lélekkel és magas szakmaisággal nyitja meg üzletét. A cég a borok másodlagos piacán is tevékenykedik, ami speciális üzleti működést jelent.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek