A magyar bankrendszer stabil, a tőzsde zuhan

2008. október 08. szerda - 12:22 / PP/MTI
  •    

A Magyar Nemzeti Bank továbbra is stabilnak ítéli a magyar pénzintézeti rendszert, a bankpiacot, ezzel együtt a jegybank a társintézményekkel, így a Pénzügyi Szervezetek állami felügyeletével együtt kész minden lépést megtenni, ha arra szükség lesz - mondta Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az MNB megítélése szerint a hazai bankrendszer tőkeerős, az országban nincsenek úgynevezett “mérgezett” értékpapírok, ha azonban szükségessé válik, a jegybank a pénzügyi rendszer biztonságos működése érdekében megtesz mindent.

A tőzsde zuhan

Több mint 10 százalékot esett a Mol részvények ára, így az OTP után a második blue chip papír kereskedését is szüneteltették szerdán délelőtt a Budapesti Értéktőzsdén.

A Mol árfolyama tíz órakor 12.060 forintra zuhant, ez 1.780 forinttal, 12,86 százalékkal alacsonyabb a papír előző napi záróáránál. Utoljára 2004 novemberében volt ezen a szinten az árfolyam.

Az OTP és a Mol mellett mintegy tucatnyi kisebb papír kereskedését kellett ideiglenesen szüneteltetni szerdán, 10 százaléknál nagyobb áresés miatt.