A milliomosok 4 követendő szokása

2015. július 30. csütörtök - 18:30 / Timár Gigi
  •    

Valójában azok, akik igazán gazdagok lesznek, korántsem csak ülnek a pénzükön. Vannak bizonyos szokásaik, amelyeket mindenkinek érdemes követni, aki többre vágyik.

Az alábbi négy fontos szokást saját tapasztalatai alapján szedte össze a fiatalon, saját erőből a a dollármilliomosok elit klubjába jutó Timothy Sykes, érdemes hát hallgatni rá.

Kép:Pixabay

1. A milliomosok keményen dolgoznak

Persze jól hangzó klisé, hogy valaki egyik pillanatról a másikra gazdagszik meg, de valójában ritkán igaz. Még a hirtelen feltörő startupok esetében is általában évekig tartó munka van a siker mögött. Az, hogy csak egy pár hónapja hallunk az adott cégről, nem jelenti azt, hogy az alapítója ne töltött volna vele már számtalan álmatlan éjszakát és átdolgozott hétvégét.

A milliomosok tudják, hogy a sikerért keményen kell dolgozni és hisznek „a siker sikerre épül” elvben. Ez nem azt jelenti, hogy akinek nincs vagyona nem juthat sehova, épp ellenkezőleg, arra tanít, hogy ha van egy apró kis győzelmünk, építsünk arra. Lépjünk tovább és ne hagyjuk elveszni a siker ízét, ha már egyszer belekóstoltunk.

Sokan keresik a tuti tippet, amivel hatalmas vagyonhoz juthatnak. Valójában viszont a sztár kereskedő szerint trükkök helyett valójában csak a kemény munka, a fegyelem és a kitartás vezet eredményre

2. A milliomosok látják a célt

Na de miért hajlandó valaki keményen és kitartóan dolgozni a végtelenségig? Persze, segít, hogyha látszik az eredmény. De még fontosabb az, hogy pontosan lássa, hogy miért teszi ezt. Egészen pontosan.

Például: melyik hangzik inspirálóbban?

„Ha lesz pénzem, veszek egy szép autót.” Vagy, „ha elérem az x bevételt, veszek egy tűzpiros Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce-t”.

Nyilván, az utóbbi. A cél vizualizálásában még az is segít, ha konkrét célfotókat rakunk ki magunk elé – autóról, utazásról vagy akár csak egy új hűtőszekrényről. De mindenképpen minél konkrétabb dologról. Ha ezt elérjük, jöhet a következő cél.

A siker titka: a kudarc
A mellényúlásokról éppúgy kell beszélni, mint a sikerekről. Az okok elemzése segít az újrakezdésben, és közelebb visz a sikerhez. Számos, mára világhírűvé vált vállalkozás története mutatja, hogy a vállalkozó folyamatosan hullámvasúton utazik, és az üzleti életben a kudarc egy lépés a happy end felé. A tengeren túl ezt már sokan felismerték, Magyarországon azonban inkább tabutéma.

Ha a célok nem elég konkrétak, ha nem érezzük képzeletben az arcunkon a szelet, amit majd a sportkocsiban ülve fogunk, nehezebb fenntartani a kitartást, hogy dolgozzunk érte. (Hogy hogyan tűzzünk ki olyan célokat, amiket jó eséllyel meg is valósítunk, ahhoz itt ad tanácsokat szakértőnk.)

3. A milliomosok hajlandóak bukni

A folyamatos félelem egy esetleges kudarctól túlságosan óvatossá tesz. Ha mindig biztonságra törekszünk, elszalasztjuk a kínálkozó lehetőségeket.

A milliomosok tudomásul veszik, hogy a bukás lehetősége benne van a pakliban és felkészülnek rá. Ha pedig megtörténik, értékes tapasztalatként tekintenek a sikertelen projektre, amit később hasznosítani tudnak.

Természetesen senki nem AKAR bukni és a jó üzletemberek mindent megtesznek, hogy elkerüljék a kudarcokat, de ez nagyjából lehetetlen egy életen keresztül. Aki viszont képes a kudarcokat a tanulási folyamat részének és a célhoz vezető út egy szakaszának (semmiképp nem végpontnak – ld. keretes írásunkat) felfogni, könnyebben kezeli majd a rizikót, amire pedig szükség van ahhoz, hogy tényleg nagyok legyünk.

4. A milliomosok hajlandók tanulni

Az emberek nagy része mindent a saját kárán tanul meg. Pedig egy jó és sikeres mentor az üzleti életben nagyon sokat segíthet bármelyik vállalkozónak. Évekkel lerövidítheti a sikerhez vezető utat, és ha hallgatunk rá, számos zsákutcát elkerülhetünk.