4+1 pénzkereseti forma bankbetétek helyett

2014. július 07. hétfő - 06:10 / piacesprofit.hu
  •    

A jegybanki alapkamat folyamatos csökkenésével párhuzamosan estek a banki lekötések kamatai. Éppen abban az időszakban, mikor egyre több olyan eszköz lát napvilágot, mely valós alternatívát nyújt megtakarításaink kezelésére. Összeszedtünk 4 (+1) olyan eszközt, melyeket érdemes megismerni, ha megunta a hagyományos bankolást.

Kép: Fotolia

1. Befektetési alapok: Itthon az egyik legnépszerűbb és legbiztonságosabb befektetési forma. Gyakorlatilag az összes nagyobb hazai bank kínál számunkra jó lehetőségeket, éppen ezért érdemes is alaposan tájékozódni a döntés előtt. Hozamaik között hatalmas különbségek lehetnek, mely akár a 4 százalékot is elérheti éves szinten. Ha tehát komolyabb összeget szeretnénk hosszabb távra lekötni, több százezer forint is múlhat azon, hogy megfelelően tájékozódtunk-e.

2. Passzív jövedelemszerzés: Amennyiben Ön ma aktív jövedelemforrással rendelkezik, akkor – egyszerűen fogalmazva – az idejét váltja pénzre. Ezzel ellentétben a passzív jövedelemért összesen egyszer kell keményen megoldozni, utána a pénz gyakorlatilag „magától jön”. Passzív jövedelmi forrásnak számítanak a befektetési alapok vagy például az ingatlanok bérbeadása is, az internet térnyerésével azonban ennél jóval kreatívabb módszereket is találhatunk. Ilyen lehet például az információ online értékesítése vagy egy saját internetes vállalkozás indítása, amely a világ bármely pontjáról működtethető.

3. Megosztáson alapuló jövedelemszerzés: A tengerentúlon lassan mindenki kipróbálja, elég csak pillanatok alatt népszerűvé váló Uber alkalmazásra gondolni. A megosztáson alapuló jövedelemszerzés lényege, hogy pénzért elérhetővé tesszük mások számára a kihasználatlanul rendelkezésre álló eszközeinket. A legegyszerűbb példa erre éppen az autó. Még az sem szükséges, hogy a járművünk állandóan üresen álljon, elég, ha megosztjuk másokkal, mikor merre járunk, majd elkérjük a jussát, ha valaki bejelentkezik hozzánk egy fuvarra. Az ötletek tárháza ez esetben kimeríthetetlen, fontos azonban, hogy mindig a törvény jegyében járjunk el, hiszen e szolgáltatások is adókötelesek. A megosztás gazdaságáról itt olvashat részletesen!

4. Online trading: Az online trading elsősorban a magasabb kockázatot is bevállaló, az interneten otthonosan mozgó fiatalok körében népszerű. Lényege, hogy gyorsan érhetünk el hatalmas hozamot, ráadásul folyamatosan követhetjük a pénzügyeinket. A befektetési forma sokak számára lehet vonzó, azonban mielőtt belevágunk, érdemes részt venni 1-1 tréningen, hogy felkészülten várhassuk a világ legnagyobb piacának kihívásait. Az XM.com szakértői itt adnak tippeket, hogy biztonságosabban vághassunk bele.

+1. Sportfogadás
A világbajnokság közepén nem mehetünk el szó nélkül a sportfogadás mellett sem. Fontos, hogy a fogadás szerencsejáték, nem pedig befektetés, így nem állíthatjuk egy sorba a fentebb említettekkel. Az idei világbajnokság alatt is számos olyan eredmény született, melyet a jósok sem tippeltek meg helyesen. Ha ezek után valakinek mégis tippelni támad kedve: Kolumbia győzelme több mint 4-szeres, Costa Rica továbbjutása pedig mintegy 8-szoros pénzt fizetne a sportfogadási oldalakon.


Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek