25 hétig ingyenes számlahasználat a Citibanktól

2011. július 01. péntek - 12:12 / Sajtóközlemény
  •    

A jelenlegi gazdasági környezet hatására egyre több kis- és középvállalkozás működésében jól megfigyelhető tendencia a fokozott árérzékenység. A mostani kihívásokkal teli időszakban a működési költségek csökkentése továbbra is életfeltétel a legtöbb kkv számára.  Míg azonban - közvetlenül a gazdasági válság kitörését követően - a vállalkozások vezetői elsősorban az olyan nagyobb költségterheket csökkentették, mint a bér-, a marketing-, vagy éppen az IT kiadások, addig manapság már az olyan kisebb volumenű költségeket, mint például a számlavezetési szolgáltatások díjait is nagyon alaposan felülvizsgálják a kkv-k. A Citibank tapasztalatai szerint a megfelelő pénzügyi szolgáltató kiválasztása éves szinten akár több százezer forintos megtakarítást is jelenthet egy vállalkozásnak.

Egy nemrégiben készült átfogó kutatás szerint a vállalkozások egy jelentős része igazán nyitott az olyan új típusú számlacsomagokra, melyek egyrészt kiszámítható és egyszerűen nyomon követhető banki költséget jelentenek a vállalkozásuk számára, másrészt pedig számottevően csökkentik az ilyen irányú kiadásokat. A kutatás arra is rámutat, hogy a vállalkozások vezetői számára az elérhető pénzügyi szolgáltatások száma és minősége legalább akkora szerepet játszik a bankválasztásnál, mint a szolgáltatások költsége.

„A magyarországi gazdasági szakemberek egyetértenek abban, hogy Magyarország gazdasági továbblépésének egyik kulcsa a helyi kis- és középvállalkozások növekedési pályára állítása, hiszen ezek a társaságok adják a hazai GDP felét, és foglalkoztatják a magyarországi munkavállalók 70 százalékát. Az elmúlt 25 esztendőhöz hasonlóan az elkövetkező 25 évben is azon leszünk, hogy jelenlegi és jövőbeni vállalati ügyfeleink részére olyan rövid és hosszú távú pénzügyi megoldásokat biztosítsunk, amellyel hozzá tudunk járulni sikeres működésükhöz. Ennek a törekvésünknek egyik lépéseként a 25 éves jubileumi számlacsomagunkat ajánljuk ügyfeleinknek." – mondta Szabó István a Citibank Magyarország kis- és középvállalati üzletágának vezetője.

A pénzintézetet most  választó vállalati ügyfelek a Citibank Magyarország 25 éves évfordulója alkalmából 25 hétig díjmentesen használhatják újonnan nyitott vállalati folyószámlájukat. A jubileumi számlacsomag a majd féléves díjmentesség mellett kedvezményes forint GIRO átutalási díjakat, illetve akár 2,25 %-os látra szóló kamatot biztosít a vállalkozásoknak.

A fenti számlacsomagot 2011. december 31-ig igényelhetik a 25 millió forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező kis- és középvállalatok. Az igénylés további feltétele egy adott számlaforgalom vállalása, melynek mértékét a Citibank és az ügyfél által kötött egyedi szerződés tartalmazza. A számlanyitási kedvezményt azok a cégek vehetik igénybe, melyek a számlanyitás időpontjában nem tartoznak a Citibank számlavezető ügyfelei közé, vagy a már meglévő számlavezetési ügyfélkapcsolatukat nem 2011. április 1-je után szüntették meg.