Párizsban mutogatja a magyar cégeket a tőzsde

2016. június 30. csütörtök - 16:02 / piacesprofit.hu
  •    

Hat magyar vállalat is részt vesz Párizsban azon a kétnapos befektetői konferencián, melyen összesen 50 európai tőzsdén jegyzett cég képviselői találkoznak 120 érdeklődő intézményi befektetővel.

elkészüklt a tervezet

Kép: Pixabay

A 2016. június 29-30 között megrendezésre kerülő befektetői eseményen öt, a Budapesti Értéktőzsdén már jegyzett (Alteo, ANY, CIG Pannónia, Graphisoft Park, Magyar Telekom) vállalat, és a 2016-os tőzsdére lépési terveit megerősítő Duna House vezetőivel folytatnak kétoldalú megbeszéléseket a European Midcap Event rendezvény látogatói. Az eseményen a 120 intézményi befektető, többségében nyugat-európai befektetési alapkezelő találkozik összesen 50 európai tőzsdén jegyzett vállalat képviselőjével. A magyar cégek iránt nagy érdeklődés tapasztalható a nemzetközi intézményi befektetők részéről, előzetesen félszáz befektetői megbeszélést rögzítettek a kibocsátók naptárjában.

A kétnapos rendezvény tőzsdei partnerei a BÉT és a Madridi Értéktőzsde. Az esemény befektetési szolgáltató partnere a magyar piacról pedig az elemzések készítésével a hazai kibocsátók befektetetőit segítő Concorde Értékpapír Zrt.

A BÉT piacfejlesztési stratégiájának részeként aktív nemzetközi jelenlétre törekszik, ami nagyobb figyelmet jelent a kibocsátók számára a nemzetközi befektetői közösség részéről is. Ennek egyik eszköze a tőzsde által szervezett kibocsátói roadshow-k, melynek fontos állomása a párizsi rendezvény.

Óriási buli, óriási haszonnal
A kiállítási megjelenés is olyan, mint régen a jó buli – sose lehet tudni, hogy mi lesz a vége. Legalábbis nem egészen pontosan. De felkészüléssel és némi támogatással a mindenképpen meglévő hatalmas pozitív löket és piaccal és versenytársakkal való közvetlen találkozás mellett komoly közvetlen eredményeket is hoz.